'Pubquiz voor mensen die de kroeg missen'

ERMELO - Samen in de kroeg hangen en naar optredens gaan is er voorlopig niet bij. Maar de muzikanten van de Plusband kunnen niet stil zitten. Drummer Hette Maaijen: ,,Deze tijd vraagt om geduld, flexibiliteit en improvisatie. Onze agenda voor 'het seizoen' is net als bij veel collega's leeg. En daar balen we natuurlijk gigantisch van, want het vermaken van mensen, door te spelen, is datgene wat we oh zo graag doen."

Omdat de drang om mensen te entertainen voor de Plusband onweerstaanbaar is, hebben de bandleden de koppen bij elkaar gestoken om toch iets te kunnen organiseren.,,Zo zijn we uitgekomen bij de Crazy Corona Plusband Popquiz," aldus Maaijen. Het wordt een muzikale pub/popquiz gehost door de Plusband bij iedereen thuis op de laptop, tablet of telefoon." Dit evenement wordt gehouden op vrijdagavond 15 mei om 20:30 uur online op ZOOM.

Samenwerken

,,Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar in samenwerking met vriend-collega-ondernemers Daniel Hootsmans (HD Rent) en Koen d'Aulnis (Café de Veluwe)," vertelt de drummer van de band. ,,De popquiz is voor iedereen die de saaie vrijdagavond zat is en net een beetje extra voor zij die de kroeg missen... Dit laatste begrijpen wij goed." De Plusband wil op deze manier ook HD Rent en de Veluwe in het zonnetje zetten. ,,Wij vinden dat ze dat verdienen! Zeker nu..."

Het wordt een muzikale quiz met een vleugje Plusband. ,,En de hoofdprijs is biertegoed ter waarde van 50,-," besluit Maaijen. ,,Wij zien geen reden meer, om niet mee te doen!"