OPA pakt draad weer op

ERMELO – Vanaf zaterdag 2 mei start Vereniging Oud Papier Aktie Ermelo (OPA) weer met de huis-aan-huis inzameling van oud papier. De inzameling wordt hervat op de gebruikelijke zaterdagen volgens het inzamelschema voor oud papier. ,,Het is een eerste stap om de draad weer op te pakken,” legt Marjan Kiewiet namens de gemeente Ermelo uit.

Na de laatste persconferentie van minister-president Mark Rutte heeft OPA Ermelo gekeken hoe men het inzamelen van oud papier weer kan hervatten. ,,Het bestuur van OPA Ermelo heeft een advies voorgelegd aan haar leden. De leden staan er overwegend positief tegenover,” aldus Kiewiet. Men zal op aangepaste wijze weer opstarten. ,,Ze werken, in ieder geval in de maand mei om de achterstand in te halen, met een dubbele shift met twee vrijwilligers per vrachtwagen. Ook komen de vrijwilligers niet meer op één punt samen om te starten en zitten zij niet meer bij de chauffeur in de cabine.”

Gevolg

De verwachting is dat er komende maand meer oud papier zal worden aangeboden dan normaal. Het gevolg is dat OPA Ermelo er dan langer over doet om het oud papier in te zamelen. Dat kan betekenen dat het papier wat later op de dag wordt opgehaald dan dat men gewend is. In Speuld kan men oud papier op zaterdag 9 mei naar de gebruikelijke container brengen bij basisschool De Speulderbrink. Op andere plekken in Ermelo staan in verband met de coronamaatregelen nog geen papiercontainers. Dit besluit geldt in ieder geval tot en met 19 mei. Daarna kijkt OPA Ermelo opnieuw wat er mogelijk is.

Tijdelijke container Oude Telgterweg

De gemeente Ermelo roept iedereen op het papier voorlopig nog tijdelijk thuis op te slaan en te wachten op de huis-aan-huis inzameling. Is dit echt niet mogelijk? Dan kan oud papier gebracht worden naar de tijdelijke container aan de Oude Telgterweg tegenover de gemeentewerf. Het is niet de bedoeling dat daar kleine stapeltjes of doosjes worden gebracht. Dit is slechts een noodoplossing. Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag, tussen 07.30 en 16.30 uur, papier kwijt. Kom je met de auto? Rij dan zo snel mogelijk weer door. Overigens is de container op 4 mei (gemeentewerf dicht) en op 5 mei (Bevrijdingsdag) gesloten.