Pauwer zegt Goeiedag, op naar morgen!

ERMELO – Vandaag verschijnt de eerste digitale goodiebag, ontwikkeld door Calumma Sign Centre en Ermelo van NU in opdracht van vereniging Pauwer. Een goodiebag is een goed gevulde bag met hierin goodies; producten, nieuws en items. Goodie staat ook voor goedheid, iets goeds voor een ander doen. En dat is dan weer het doel van vereniging Pauwer.

De digitale goodiebag, die door Bert Onderweegs en Natalie Overkamp is ontwikkeld, biedt kansen. En kansen en mogelijkheden zijn belangrijk in deze tijd. Overkamp: ,,We willen graag up-to-date blijven met alles wat er nu speelt rond corona, maar worden vaak ook zo verdrietig van al dat slechte nieuws. Er moet ook ruimte zijn voor een tegenhanger, om samen door deze moeilijke tijd heen te komen.’’ En dat is juist in deze tijd belangrijk, want veel mensen zitten vanwege het coronavirus thuis. Onderweegs: ,,En waardoor het contact met de buitenwereld steeds minder wordt. Toch gebeurt er ook veel positiefs, klein, maar toch leuk en goed om te melden.’’ De ondernemers willen de dagen dan ook positief laten beginnen met de digitale goodiebag.

Goeiedag

De ondernemers hebben de goodiebag ‘Goeiedag’ genoemd: Pauwer zegt Goeiedag, op naar morgen! ,,Vijf dagen per week willen we mensen vanuit Pauwer een Goeiedag brengen,’’ legt Overkamp uit. ,,Dit doen we met de interactieve goodiebag. Hierin kunnen bijvoorbeeld kersverse ouders een geboortebericht plaatsen als Ermelo een nieuwe wereldburger heeft gekregen. Pauwer brengt dan een gepersonaliseerd rompertje als felicitatie. Ook willen we vrolijke filmpjes uit de Ermelose samenleving delen en gaan we wekelijks een juf of meester feliciteren omdat kinderen hen top vinden.’’ In deze bizarre tijd komen mensen in actie met creatieve oplossingen en fantastische innovaties. Het is zo fascinerend te zien hoe al deze ‘verborgen’ creativiteit wordt aangewakkerd. Er is meer tijd en ruimte in het hoofd en meer gevoel van urgentie en saamhorigheid. Bert Onderweegs: ,,Die positiviteit willen we graag uitlichten om deze crisis het hoofd te bieden. En ook hier geldt natuurlijk: Koop lokaal.’’

Coronaproof

Vereniging Pauwer organiseert jaarlijks een Logospel met lokale ondernemers. Natalie Overkamp: ,,We weten dat er al veel evenementen zijn afgelast, al weten we niet hoe lang dit door gaat. En we weten dus ook niet hoe de coronamaatregelen zich verder gaan ontwikkelen. Daarom anticiperen we hier al vast op en zijn bezig met het ontwikkelen van een digitaal Logospel. Met de Goeiedag willen we een ‘coronaproof’ versie introduceren. Een spel dat mensen digitaal kunnen spelen, waarbij men ook logo’s op straat kan tegenkomen, zonder er massaal op uit te trekken. Maar bijvoorbeeld wel op weg naar de supermarkt.’’ Evenementen organiseren, verbinden en saamhorigheid kweken, dat kunnen de organisatoren goed. Onderweegs: ,,We hadden namelijk in maart ook de eerste editie van de Ermelose Dorpsquiz ‘De Kwist Ermelo’ op de agenda staan. Hiervoor hadden in korte tijd 1200 mensen zich aangemeld. Die quiz die komt er, maar dat moeten we uitstellen en we weten niet tot wanneer. Maar met de Goeiedag kunnen we deze mensen wel in een actieve rol houden. We zullen dagelijks met audio- en videomateriaal hersenkrakers en leuke weetjes verspreiden.’’ Met de Goeiedag wil Pauwer ook andere lokale ondernemers en organisaties helpen zichtbaar te blijven voor de samenleving. Organisaties hadden, zeker in deze maanden, een volle agenda met activiteiten. ,,We zullen ze, waar mogelijk, hiermee een platform bieden. Samen komen we hier doorheen en laten we de mooie dingen van Ermelo voor het voetlicht komen,’’ aldus Overkamp.

Inschrijven

Vijf dagen per week werkt de organisatie met een team van vrijwilligers om de leukste berichtjes en puzzels bij de mensen te brengen. Natuurlijk kan iedereen wat aanleveren, al bepaald de organisatie wat er wel of niet geplaatst gaat worden. Aanleveren kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie de Goeiedag niet wil missen, kan zich hier direct inschrijven.