Dijkhuis tot tranen geroerd

ERMELO - Omdat het voetbal stil ligt en het ook in de Kuip stil is, heeft Feyenoord bedacht mensen in de samenleving in het zonnetje te zetten. Feyenoord aanvoerder Steven Berghuis staat hiervoor zijn aanvoerdersband af voor hen die in het land momenteel een belangrijke rol vervullen. Zo werd vanmiddag zanger Egbert Dijkhuis verrast. Hij werd er stil van.

Peter Houtman, stadionspeaker in de Kuip en presentator van Feyenoord TV sprak de volkszanger uit Ermelo toe. ,Jij treedt belangeloos op voor ouderen, voor gehandicapten. Je gaat zelfs met een hoogwerker omhoog om mensen te laten genieten van jouw liedjes.” De aanvoerdersband is momenteel voor mensen die er voor zorgen dat we samen de coronacrisis het hoofd kunnen bieden. ,,Dankzij jouw inzet breng je plezier in het leven van veel mensen.” En dat werd gelijk duidelijk omdat er mensen vanaf de balkons zwaaiden en lachten. Dijkhuis was namelijk in Drielanden om op te treden voor mensen met een verstandelijke beperking. ,,Met de kracht van Feyenoord willen we jou in het zonnetje zetten,” aldus de sportcommentator.

Brok in de keel

Houtman: ,,Aanvoerders buiten het veld zijn nu belangrijker dan ooit.” Samen met oud-voetballer Ben Wijnstekers was hij met de spelersbus naar Harderwijk gekomen om de aanvoerdersband te overhandigen en natuurlijk mee te zingen met de liedjes van Egbert Dijkhuis. ,,Ja, nou moet ik gaan zingen. Ik ben enorm verrast, heb een brok in m’n keel.” Feyenoord vindt dat mensen als Egbert Dijkhuis het juist verdienen om even in de spotlights te staan. Daarom reizen ze met de spelersbus door het land. ,,Met heel veel plezier,” laten Houtman en Wijnstekers weten.