Praktijkexamens ingepland door CBR

ERMELO - Mochten vorige week de motorrijlessen weer van start, vanaf nu kunnen ook de autorijscholen weer beginnen. Acht weken stond alles stil, maar vanaf vandaag zijn de leswagens weer op de weg.

Ondernemers Kris Wijnen (Verkeersschool Van Buuren) is happy. ,,Nadat we vorige week de motorinstructeurs de wei ingestuurd hadden, zijn vandaag álle instructeurs weer begonnen.” De Ermelose ondernemer haalt opgelucht adem. ,,Alle rijbewijzen zijn hiermee weer van start gegaan, met één uitzondering: de tractor.” Hij voegt met een knipoog hieraan toe dat iedereen daardoor voorlopig nog een beetje kan doorrijden.

Richtlijnen

Uiteraard volgt de rijschoolhouder alle richtlijnen op. ,,Van Buuren doet er een extra stap bij,” meldt Wijnen. ,,Wij hebben in al onze voertuigen mondkapjes en handschoenen. Als een cursist het prettiger vindt om zich extra te beschermen, dan bieden wij deze handschoenen en mondkapjes gratis aan. Dit wordt erg gewaardeerd, hebben we al gemerkt.” Ook de theorielessen worden weer opgestart, zowel digitaal als klassikaal. ,,Je merkt dat ons team, maar ook onze cursisten echt stonden te popelen om weer te beginnen,” aldus Kris Wijnen.

Praktijkexamens

Sinds 16 maart zijn er geen rijexamens door het CBR afgenomen. Maar met de nieuwe maatregelen kan ook dit weer worden opgestart. Vanaf 18 mei worden er praktijkexamens afgenomen. Tijdens de examens wordt ook gebruik gemaakt van mondkapjes voor zowel de kandidaat als de instructeur. Kandidaten bij wie het examen in deze coronaperiode is geannuleerd, krijgen voorrang.