'Ermelo wellicht vaker locatie voor AH-commercials'

ERMELO – Vandaag is de nieuwe Albert Heijn commercial opgenomen in de Ermelose supermarkt. Grote containers en een foodtruck voor catering van de filmcrew stonden opgesteld bij De Verbinding.

,,Het kan zijn dat Ermelo de komende tijd de 'thuiswinkel' is voor de AH-commercials,” vertelt supermarktmanager Bart-Jan Kuit. Er zijn nauwelijks nog grootgrutters gesloten op zondag. ,,En dat is nodig voor de opnames,” vertelt een van de filmcrewleden van Holy Fools uit Amsterdam. Dit bedrijf maakt alle commercials voor Albert Heijn. ,,We hadden een paascommercial klaar, maar toen kwam corona.” Een lastige tijd voor de filmmakers. ,,We hanteren vandaag dan ook zorgvuldig de anderhalve meter en we dragen handschoenen en gaan zorgvuldig om met de hygiëne.”

Inhoud

Over de inhoud van de commercial wil niemand vandaag wat kwijt. Het reclamebureau had nu voor Albert Heijn ingezet op de EK hype, maar dat roer moest snel om. Sinds kort zet de supermarktketen in op heerlijke producten uit eigen streek. Passend in deze tijd, waarin internationaal transport lastig is. Het is overigens niet de eerste keer dat de Ermelose supermarkt locatie voor een filmopname is. ,,Er zijn in het verleden opnames geweest voor een super-soap, maar die is nooit uitgezonden,” weet Kuit tot slot te bevestigen. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe commercial zal worden uitgezonden.