Acht Ermeloërs wachten op versierselen

ERMELO/ REGIO - De koninklijke onderscheidingen die koning Willem-Alexander tijdens de jaarlijkse Lintjesregen heeft toegekend, worden op vrijdag 3 juli alsnog uitgereikt. Dat meldt de Kanselarij der Nederlandse Orden. De gedecoreerden zijn op 24 april al wel op de hoogte gesteld, maar de uitreiking kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan.

De ruim 3000 gedecoreerden krijgen hun onderscheiding ook nu niet opgespeld, maar overhandigd in een etui. Ook de gemeente Ermelo streeft naar zo'n bijeenkomst. ,,Maar we bekijken komende week of dat ook haalbaar is in verband met de gedecoreerden," laat Moniek Winters namens de gemeente Ermelo weten. Gemeenten die niet alle gedecoreerden en gasten tegelijk kunnen ontvangen vanwege de beschikbare ruimte, kunnen de uitreiking eventueel ook deels op 2 juli laten plaatshebben. In Ermelo gaat het om acht mensen: Gré Hooijmeijer, Geurt van den Ham, Hendrika Kist-Mulder, Gerrit en Wilma Mulder, en Jan en Lijsje van Aller-Wallet zijn Lid in de Orde van Oranje Nassau. De gepensioneerde veearts Jan Togtema is Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Wens

Doordat de landelijke maatregelen inmiddels zijn versoepeld is het nu wel mogelijk een officieel moment te organiseren. 'Met deze uitreiking wordt ook gehoor gegeven aan de wens van vele gedecoreerden om de versierselen snel te ontvangen,' zo stelt de Kanselarij de Nederlandse Orden.