Vrijwilligers Kringloopwinkel vormen 'erehaag' met afstand

ERMELO - Vanmiddag hebben familie, vrienden en collega-vrijwilligers afscheid genomen van Berend Boom. De Ermeloër overleed op 10 juni na een kortstondig ziekbed. Veel vrijwilligers van de Kringloopwinkel stonden langs de Varenlaan opgesteld. Een erehaag wil men het niet meer noemen, wel een eerbetoon. Het heeft alles te maken met de geldende noodverordening die haaks staat op de emoties en de behoefte om afscheid te kunnen nemen van een dierbare overledenen.

Berend Boom was jarenlang intensief betrokken als vrijwilliger bij diverse organisaties. Onlangs nam hij afscheid, na 21 jaar, van de Kringloopwinkel, de plek waar hij bijna iedere dag zijn gezicht wel liet zien. De Ermeloër, die een paar jaar geleden ook een koninklijke onderscheiding ontving voor zijn enorme inzet, was vergroeid met de Kringloopwinkel. In oktober vorig jaar stelde hij: ,,Natuurlijk ga ik de Kringloopwinkel missen en de Kringloopwinkel gaat mij misschien ook wel missen. Maar niemand is onmisbaar.” Dat dat missen zo definitief zou zijn, had niemand kunnen voorzien.

Vanmorgen vond er een dankdienst voor zijn leven plaats in het Kerkelijk Centrum. Aansluitend was de begrafenis in kleine kring op de begraafplaats Koningsvaren. Berend Boom is 84 jaar geworden.