Wonen in een Ermelo’s monument

ERMELO - De gemeente heeft afgelopen week de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van drie appartementen boven in het voormalige postkantoor. , waar restaurant Het Wapen van Ermelo is gevestigd, worden drie nieuwe appartementen gerealiseerd. Het ontwerp van de appartementen wordt gedaan door Veluwse Architecten en Van Panhuis Bouw gaat de verbouwing uitvoeren.

Achter elk van de drie karakteristieke vensters zullen van voor tot achter drie appartementen worden gebouwd. Opvallend is dat het zoldergedeelte nooit is gebruikt, maar er zal nu een vaste vloer worden aangebracht zodat de huurder via een vaste trap de tweede slaapruimte kan bereiken. Het monumentale pand is eigendom van Fontes BV en de appartementen zullen vanaf het najaar beschikbaar zijn. De huurprijzen bedraagt € 1.250,00 per maand exclusief energiekosten. Ieder appartement heeft een eigen meter. Informatie over de appartementen is te verkrijgen bij René Dijkhuis, tel. 06-20409230 of via René@fontes-nl.com.

Monument

Het Ermelose postkantoor is gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw en werd op 24 februari 1923 formeel in gebruik genomen. Het gebouw werd ontworpen door de Rijksbouwmeester Henry Teeuwisse en werd gebouwd door aannemersbedrijf Gebrs. W. en L. Lenstra uit Wolvega. Het postkantoor deed ruim 75 jaar dienst en werd in 2009 gesloten doordat KPN besloten had landelijk 250 hoofdpostkantoren te gaan sluiten. Het pand is een gemeentelijk monument. In 2011 werd, na een grondige verbouwing, restaurant Het Wapen van Ermelo geopend. De vijf kamers boven het restaurant werden jaren bewoond door jongeren die begeleiding nodig hadden.