'Hiermee hebben we een atelier 2.0'

ERMELO - Een boog met goudgele ballonnen, een lint om door te knippen en een stralend team van Juwelier Van Dam; alle ingrediënten waren vanmorgen bij de feestelijke opening aanwezig. Herman Oudshoorn opende samen met zijn kinderen de nieuwe winkel in de Stationsstraat 101a in Ermelo.

Er is de afgelopen weken hard gewerkt om het pand in De Enk leeg te maken en de winkel op de nieuwe locatie eigentijds in te richten. ,,Maar nu kunnen we weer heerlijk aan het werk, doen waar we goed in zijn," vertelde Oudshoorn vanmorgen trots. De passie om klanten te helpen is voor het team van Van Dam goud, om in juwelierstermen te blijven. Op de moderne toonbank staat een UV-box waarin Van Dam sieraden en horloges in enkele seconden kan ontsmetten. En dat is in deze tijd niet overbodig. In de werkplaats, achterin de zaak heeft de ondernemer een laserapparaat waarmee hij alle reparaties in huis kan verzorgen. ,,Hiermee hebben we een atelier 2.0,” aldus de juwelier.

Persoonlijk

Oudshoorn is ook trots op de ontwikkelingen die zijn bedrijf op internet heeft doorgemaakt. ,,Maar in alles merken we dat er grote behoefte is aan een fysieke winkel.” De Ermelose juwelier heeft een mooi team om zich heen. ,,Ik kan het niet alleen,” vertelt hij. ,,Zeker in deze branche gaat het om een persoonlijke benadering. Het zijn deze mensen die de mensen spreken.” En dat gebeurde dan ook direct. Nadat het lintje was doorgeknipt en de deuren waren geopend, liepen de eerste bezoekers al snel langs de stijlvol ingerichte vitrines in de nieuwe winkel.