Bestuur ging niet over een nacht ijs

ERMELO – Op een van de warmste dagen van het jaar maakt het bestuur van de Stichting IJs in Ermelo bekend dat er dit jaar geen ijs op 't Weitje komt. ,,Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus, de onduidelijkheid voor de korte en lange termijn, moeten we besluiten deze editie te annuleren,” vertelt voorzitter Jan Carel Schepenaar.

De bestuursleden durven de ambitieuze schaatsbaan dit jaar niet aan. Er komt ook heel wat bij kijken. Zo is men volledig afhankelijk van sponsoring van lokale bedrijven. Bedrijven die kampen met de gevolgen van de coronacrisis. En mag je dan sponsorgeld van hen vragen? Dat zal zeker meegespeeld hebben bij het nemen van deze moeilijke beslissing. Het bestuur is niet over een nacht ijs gegaan en heeft een weloverwogen besluit genomen.

Succes

Stichting IJs in Ermelo zette afgelopen winter met veel succes een spektakel op het ijs neer. Duizenden mensen kwamen naar de kunstijsbaan op 't Weitje.  Er was dan ook geen twijfel of er een vervolg zou komen. Dat vervolg komt er ook zeker, maar niet dit jaar. ,,Uiteraard gaan wij niet stilzitten,” aldus Schepenaar. ,,We zetten samen met een gezond en vitaal Ermelo in op een prachtige editie in 2021.”