Nederlanders herontdekken de Veluwe

ERMELO – Vandaag stonden de Jaarmarkt en Eat N Beat op de agenda, maar vanwege corona konden de evenementen, net als alle andere activiteiten, niet doorgaan. Een vreemd seizoen noemt VVV-manager Ronnie Regeling het. ,,Het is druk met toeristen, veel mensen zochten afgelopen maanden de Veluwe op.”

De afgelopen weken moest de VVV meermalen 'nee' verkopen aan de toeristen die last-minute naar Ermelo kwamen. ,,Het was soms moeilijk om nog de juiste accommodatie te vinden,” aldus Regeling. ,,Ook konden we mensen veel minder vertier bieden. Er waren wel kleinschalige dingen, maar altijd met een maximum aantal deelnemers.” Miljoenen Nederlanders herontdekten afgelopen weken de schoonheid van hun eigen land. Mensen die normaal gesproken naar het buitenland gaan om vakantie te vieren, komen nu naar de Veluwe. Toerist in eigen land. ,,Leuk, maar het was ook een stuk minder gezellig doordat evenementen niet doorgingen!” zo omschrijft Regeling het gevoel waarbij hij natuurlijk ook het weer als positieve factor noemt.

,,We hopen dat we nog een mooie nazomer krijgen en dat de herfst ook nog druk wordt.” Volgens de VVV-manager wil de Ermelose recreatiesector graag het seizoen verlengen. ,,Visit Veluwe heeft daarom ook een speciale herfst-campagne.” Regeling merkt dat de crisis vraagt om creativiteit. ,,We kunnen nu niet op de automatische piloot draaien, we moeten telkens kijken wat er wel kan.” Want veel kan er niet. Iedere gemeente bekijkt wat er mogelijk is. ,,Onze gemeente is bang voor samenscholing waardoor de meeste activiteiten niet toegestaan zijn.” Regeling ziet daarmee dat kleinschalige activiteiten snel het maximaal aantal deelnemers bereiken. ,,Mensen willen toch wat doen.” Ronnie Regeling hoopt nog op een Herfstmarkt en wat er zeker komt, is nog een nazomerse fietstocht op 19 september.