Jozias de Koeijer 'knalt' het nieuwe schooljaar in 

ERMELO - Vanmorgen heeft schooldirecteur Jozias de Koeijer de nieuwe Goede Herderschool geopend. ,,Het is wel een light versie van de opening want het echte deel doen waarschijnlijk in het voorjaar als de ouders er ook bij kunnen zijn," legt De Koeijer uit. Voor de kinderen was het niet minder spannend. 

De ruim 200 leerlingen zijn vandaag een nieuw schooljaar in een nieuwe school begonnen. Voor sommigen was het zelfs echt de eerste schooldag. ,,Er is heel wat jaren over gepraat," aldus de schooldirecteur. Hij is ontzettend blij dat het nu ook echt gerealiseerd is. Daarom werd er ook een lintje geknipt en geknald met champagne.

Schoolplein

Rond half negen kwamen de kinderen naar school. De beker in een nieuwe schooltas en soms zelfs op een nieuwe fiets. Ouders keken op een afstand hoe de leerlingen op zoek gingen naar hun nieuwe klas. Tijdens de zomervakantie is het oude gebouw, dat dateert uit 1972, gesloopt. Nu moet nog het buitenterrein worden ingericht. ,,Als straks het schoolplein ook klaar is, kunnen we er, met iedereen nog een groot feest van maken. Maar ja, corona!" De Koeijer wil nu vooral eerst gaan beginnen.