Pasgeboren kleinzoon krijgt eerste exemplaar

ERMELO – Donderdag 3 september kwam het peuterboek Spookie naar de Kinderopvang uit. Het boekje is in Coronatijd geschreven door Els Langelaan. De illustraties zijn gemaakt door Nieke Stegerman uit Gouda.

De eigenaresse van kinderopvang Knorretje is altijd druk en heeft weinig tijd voor hobby’s. Tot Corona begon op te komen, toen bleek dat er veel tijd over was. Langelaan: ,,Juist door de Corona kreeg ik ruimte in m’n hoofd en kon ik een lang gekoesterde wens ook uitvoeren: het schrijven van een boek voor peuters.’’ Door haar ervaring in de kinderopvang weet Langelaan inmiddels wel wat er speelt in het leven van jonge kinderen. Ze heeft dan ook bewust voor een spook als hoofdpersoon van het boekje gekozen. ,,De naam Spookie heb ik verzonnen omdat een spook spreekt tot de verbeelding van het jonge kind. Zij vinden het vaak spannend en ook een beetje eng. Door een lief spookje te creëren wordt het voor een kind wat toegankelijker om een spook ook als iets leuks te zien,’’ vertelt Langelaan. ‘’Via dit boekje hoop ik dat het een duidelijk beeld geeft hoe het is als ze naar de opvang gaan‘’. Voorlezen aan peuters is belangrijk, maar naast taal is het ook goed om visueel bezig te zijn. Daarom heeft Langelaan contact gezocht met illustrator Nieke Stegerman uit Gouda. De teksten van het boekje zijn kort en in dichtvorm en de illustraties zijn in rustige kleuren.

Knuffel

Het boek is uit, maar Els Langelaan zit niet stil. Ze is al weer bezig met het tweede deel: Spookie naar het bos waarin Spookie, samen met Loesje de teckel avonturen gaan beleven in het bos. Ook heeft ze knuffels laten ontwikkelen van Spookie en teckel Loesje, maar die moeten eerst nog een veiligheidskeurmerk krijgen, dus daar gaat nog wat tijd overheen voor die werkelijk beschikbaar zijn. Vorige maand werd Els Langelaan oma, kleinzoon Luuk ontving uiteraard als een van de eersten een exemplaar van het boekje Spookie naar de Kinderopvang. Het boekje kost € 8,95 en is verkrijgbaar bij Riemer&Walinga Boekverkoopers, maar ook bij Kinderopvang Knorretje en via de website www.spookie.shop