Echtpaar Van Zundert geeft nog meer jongeren een kans

ERMELO - Op vrijdag 4 september hebben Wilfried en Astrid van Zundert de eerste steen gelegd van hun nieuwste project: tien zorgappartementen voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar. Het zijn jongeren die tussen het wal en het schip vallen en die om verschillende redenen dan ook niet bij hun ouders kunnen (blijven) wonen. 

De familie Zundert biedt de jongeren hiermee een unieke kans om op te groeien tot volwassenheid in een groene omgeving met een 24 uursbegeleiding en altijd dezelfde gezichten. Met elkaar leven en mee leven; gezien worden, dat is hoe zorg georganiseerd moet worden aldus de familie van Zundert. Kleinschalig en persoonlijk samen met ouders en/of het eigen netwerk van de jongeren. Het echtpaar werd met een smoes bij de bouwplaats gelokt en waren natuurlijk enorm verrast. Hun kinderen hadden met hulp van de aannemer deze speciale gelegenheid voorbereid, compleet met champagne. Schoonzoon Laurens die ook fulltime meewerkt in hun bedrijf; hield een speech met een terugblik over hoe het jaren geleden is begonnen; van pleeggezin naar gezinshuis naar begeleid wonen, logeerhuis en zorgboerderij.

Heilig

Astrid van Zundert bedenkt steeds weer nieuwe projecten om meer kinderen en jongeren te helpen en te ondersteunen. Zij wordt door haar gezin vaak vergeleken met moeder Theresa of Majoor Bosshardt. Op 4 september 2016 werd Moeder Teresa heilig verklaart en vandaar dat deze datum erg geschikt was voor de eerstesteenlegging. Helaas kon wegens de Corona deze heuglijke gebeurtenis maar in kleine kring plaatsvinden. Wilfried en Astrid van Zundert hopen dat ze de opening nog een keer groter kunnen vieren en dit dan ook kunnen delen met alle geïnteresseerde en betrokkenen uit Ermelo en omgeving. Het gebouw is ontworpen door architect Remco van Hout van Ontwerp en Adviesbureau van Hout en wordt geheel duurzaam gebouwd door de lokale aannemer B.O.B. bouwbedrijf met gebruik van lokale toeleveranciers. De verwachting is dat het gebouw rond april 2021 wordt opgeleverd.