'Een gebouw met een sterke uitstraling'

ERMELO - Het ontwerp van het nieuwe sportcomplex is bijna klaar en medio april 2021 gaat de schop in de grond. ,,We hopen de deuren van het nieuwe sportcentrum, waarvan de naam nog niet bekend is, in september 2022 te openen,” meldt wethouder Leo van der Velden.

Het ontwerp, dat gemaakt is door het Engelse architectenbureau Faulkner Browns, is met veel enthousiasme ontvangen door de toekomstige gebruikers. Het nieuwe zwembad en de sporthal, die in de plaats van het huidige Calluna en de Balverszaal komen, worden gerealiseerd op de plek van de voormalige trainingsvelden van de Korfbalclub Ermelo. Maandag is het eerste overleg met de klankbordgroep voor de inrichting van het buitenterrein. Daarbij zullen ook het Bewonerscollectief van de Oude Telgterweg aan tafel. De omwonenden hebben kenbaar gemaakt dat zij liever de parkeerruimte zien op het terrein van de oude vuilstort. Maar dat is volgens de wethouder niet aan de orde.

Mindervaliden

Projectleider Paul Louwerse vertelt aan de hand van een animatie welke verbeterpunten er nog zijn aangebracht in het ontwerp. Zo is er speciaal nagedacht over aanpassingen voor mindervaliden in het doelgroepenbad en de kleedruimte. Ook wordt er over de lengte een beweegbare bodem aangebracht in het wedstrijdbad. ,,Het is een hoogwaardig kwaliteitsniveau en heeft een sterke uitstraling,” aldus Louwerse. De aanpassingen na vragen vanuit het onderwijs om meer toezicht te hebben wanneer kinderen naar het toilet moeten, wordt doorgevoerd. In de sportaccommodatie worden vier zalen voor sporten gerealiseerd. Eén daarvan is de turnzaal voor Sparta met een hoogte van 11 meter. De andere ruimte wordt 7 meter hoog.

Traject

Hoewel er een aantal raadsleden vlak voor de zomer nog kenbaar maakte ook de realisatie van het sportcentrum nog ter discussie te willen stellen vanwege de kosten, lijkt het traject inmiddels onomkeerbaar. Verschillende partijen zijn al vastgelegd voor de bouw van het complex. Er is gekozen om volgens de Europese aanbestedingsrichtlijnen de uitvoeringswerkzaamheden in verschillende ‘percelen’ op de markt te zetten. Zodoende kregen lokale partijen ook meer kans om een deel van de werkzaamheden uit te voeren. Wel is er gekozen om de eindverantwoording te leggen bij Haafkes Bouw uit Goor. De elektrotechnische installaties zullen worden gerealiseerd door Paulus Elektro. ,,Deze partijen betrekken we nauw bij de afronding van het definitieve ontwerp en bij de verdere technische uitwerking,” zo laat Louwerse weten. ,,Zo komen we tot een maakbaar en optimaal ontwerp passend binnen de gestelde financiën.”