JOGG Ambassadeur weet enthousiasme over te brengen

ERMELO – Acteur en danser Juvat Westendorp was dé publiekstrekker tijdens de beweegmarkt van Interactie. Meiden van alle leeftijden stonden in de rij om met de populaire danser op de foto te gaan.

Het grote publiek kent de Zaandammer vanwege zijn deelname aan So You Think You Can Dance en zijn rol in Goede Tijden Slechte Tijden. Maar Juvat was niet alleen gekomen om handtekeningen te zetten. Hij gaf ook dansclinics. 

Nationale Sportweek

Interactie organiseerde deze week tal van activiteiten in het kader van de Nationale Sportweek. Vanmiddag was de sporthal gevuld met vertegenwoordigers van een vijftiental sportverenigingen. Ook de Buurtsportcoaches waren aanwezig om vragen te beantwoorden over sporten en bewegen in Ermelo.

JOGG

Tussen de buien door leerde Juvat Westendorp (JOGG Ambassadeur) de belangstellenden danspasjes. Het waren vooral meiden die hun stinkende best deden om de snelheid van de dansleraar te volgen. En dat lukte aardig. ,,De meesten van jullie dansen ook,” concludeerde hij tevreden. Daarom legde hij de lat nog wat hoger. Vanwege zijn sprekende persoonlijkheid is hij ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht. ,,Dat doe ik al ruim vijf jaar. Lekker met de kids aan de gang,” vertelt Westendorp. Tijdens de beginperiode van Corona lagen de werkzaamheden voor de Zaandammer volledig stil. ,,Drie maanden lang heb ik niks gedaan. Maar ik red mezelf. Nu zijn er weer filmopnames en kan ik dit soort clinics weer geven.” De danser is ontzettend enthousiast en weet dit vanmiddag goed over te brengen op de veelal jonge deelnemers.