'Verbouwing blijft qua tijd en budget binnen de planning'  

ERMELO - Er is veel over geschreven, maar de renovatie van het gemeentehuis bevindt zich momenteel in de afrondende fase. De interieurbouwer plaatst de komende weken het meubilair. De publiekshal waar ook de Bibliotheek, het Streekarchivariaat en het steunpunt van de politie te vinden zijn, wordt in oktober nog schoongemaakt en ingericht. Eind oktober gaat naar verwachting het gemeentehuis weer open voor publiek. Daarna start de verbouwing van De Dialoog en de raadszaal.

Wethouder Wouter Vogelsang laat weten dat alles tot nu toe voorspoedig verloopt en het qua tijd en kosten binnen de planning blijft. Vogelsang:,,Hoewel de eindafrekening uiteraard nog niet gereed is, is er op dit moment geen sprake van overschrijding. Met de kennis waarover wij nu beschikken, blijven we binnen het budget."

Flexplekken

Het verbouwde gemeentehuis heeft 189 flexwerkplekken voor 269 medewerkers. Voorheen waren dat 203 vaste werkplekken. De toename in medewerkers komt doordat een deel van de medewerkers van Meerinzicht inmiddels ook weer gehuisvest is in Ermelo. Zij werkten tijdelijk in Harderwijk en Zeewolde vanwege de verbouwing, maar nu hebben zij weer hun intrek genomen in het Ermelose gemeentehuis. Momenteel werken zoveel mogelijk ambtenaren overigens thuis in verband met de corona-maatregelen. Ook zijn alle werkplekken coronaproof ingericht, waarbij globaal de helft van de werkplekken niet in gebruik is om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. ,,Zodra we weer terug kunnen naar het 'oude' normaal zullen alle werplekken weer nodig zijn en ook in gebruik genomen kunnen worden," meldt de persvoorlichter. ,,De verbouwing biedt ons nu de extra ruimte die nodig is i.v.m. de 1,5 meter-afstand."

Feestelijke opening

De feestelijke opening van het gemeentehuis laat in deze onzekere coronatijd nog op zich wachten. De opening in de vorm van een ‘open huis’ wordt verschoven naar een moment waarop men op een verantwoordelijke en veilige manier de inwoners kan verwelkomen. Uiteraard wordt er wel op een andere, gepaste, alternatieve manier aandacht gegeven aan de oplevering van het gerenoveerde en verduurzaamde gemeentehuis.