Nieuwe vervoerder Regiotaxi Gelderland

ERMELO/REGIO - Op 1 januari 2016 krijgt Regiotaxi Gelderland, die ook de ritten verzorgt op de Noord Veluwe, een nieuwe vervoerder. De ritten zijn gegund aan De Vier Gewesten (DVG) Personenvervoer. DVG is een landelijke franchiseorganisatie, waarin verschillende taxi-ondernemingen samenwerken.

De nieuwe vervoerder is geen onbekende voor Regiotaxi Gelderland. DVG reed eerder in Noord Veluwe en voert nu al ritten uit in de regio’s FoodValley en Rivierenland. De regio Noord-Veluwe bestaat uit de gemeenten: Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten. De overstap naar DVG heeft gevolgen voor het reizen in de laatste weken van december. Veel chauffeurs bij de huidige vervoerder, ZCN Totaalvervoer, hebben intussen een andere werkkring gevonden. Daarom wordt het tot en met 31 december steeds lastiger om alle ritten volgens de spelregels uit te voeren.

Zo vroeg mogelijk

Regiotaxi Gelderland vraagt reizigers in de regio Noord Veluwe de ritten zo vroeg mogelijk te bestellen. Zeker als het gaat om ritten tijdens de kerstdagen. De vervoerder doet zijn uiterste best om de ritten die vóór 23 december zijn geboekt volgens afspraak uit te voeren. Ritten die na 22 december zijn besteld, worden uiteraard gereden, maar u loopt hierbij het risico dat deze ritten met vertraging worden uitgevoerd of dat de vervoerder u verzoekt om op een ander tijdstip te gaan reizen. Uiteraard kunnen reizen vanaf 1 januari weer gewoon geboekt worden volgens de vertrouwde regels.

Oudejaarsavond

Op oudejaarsavond vertrekt de laatste bus van Regiotaxi Gelderland om 19.59 uur. Het reserveren van een rit kan dus tot uiterlijk 19.00 uur dezelfde avond. Op Nieuwjaarsdag rijden de bussen gewoon weer vanaf 6 uur ’s morgens.