Record aantal wijnen ingestuurd voor de keuring

ERMELO – En weer zijn de wijnen van Wijngaard Telgt in de prijzen gevallen. Drie wijnen werden bekroond met een bronzen medaille. Uiteraard zijn eigenaren Jan en Henny van den Ham supertrots op hun wijnen.

Van den Ham heeft voor de Wijnkeuring van de Lage Landen 2020 drie wijnen ingestuurd. Het gaat om de Telgter Wit Cuvee 2018, de Telgter Johanniter 2018 en de Telgter Rood Barrique Regent 2017. Alle drie werden ze bekroond met een bronzen medaille. Bij de wijnkeuring van de Lage Landen worden wijnen van Belgische en Nederlandse wijngaarden gekeurd. Deze keuring wordt georganiseerd door Stichting Wijninstituut Nederland (WIN). Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen editie 2020 zijn 14 gouden medailles uitgereikt, naast 76 zilveren en 126 bronzen. Vooral rode wijnen vielen dit jaar in de prijzen: 9 van de 14 gouden medailles gingen naar een rode wijn. In totaal werden 282 wijnen ingezonden, het hoogste aantal ooit. De ingezonden wijnen komen uit zowel Nederland als België. De wijnen werden ingestuurd door vijftien Belgische wijngaarden met 58 wijnen en vijftig Nederlandse wijngaarden met 224 wijnen. De meeste Nederlandse wijnen werden ingestuurd door wijngaarden uit Limburg en Gelderland.  

Keurzegel

De Telgter wit Cuvee wordt gemaakt van de Cabernet Blanc Johanniterdruif, de Telgter Johanniter van Johanniterdruif en de rode wijn wordt gemaakt van de Regentdruif. Het is niet de eerste keer dat de wijnen van wijngaard Telgt in de prijzen vallen, vorig jaar ontvingen de wijnen van Jan en Henny van den Ham vijf keurzegels en in 2018 twee bronzen medailles en een keurzegel. Een wijngaard beheren kan niet zonder vrijwilligers, vorige maand is er weer veel werk verzet door Jan en Henny van den Ham met een aantal vrijwilligers. De wijngaard moet tenslotte winterklaar gemaakt worden.