Stemprocedure bleek niet fraudegevoelig

ERMELO- De vrijwilligers van de kringloopwinkel De Zaak van Ermelo winnen de Groene Pauw Award 2020. Met deze award toont de gemeente Ermelo haar waardering voor een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan het duurzamer maken van Ermelo. 

,,De vrijwilligers van De Zaak van Ermelo zijn stuk voor stuk ondernemers. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan hergebruik en circulariteit binnen de gemeente Ermelo. Het is niet zomaar een kringloopwinkel. Het bedrijf combineert duurzaamheid met creativiteit. Zo is er een plantenasiel en een 2e-kans bouwmaterialenhandel,´´ sprak wethouder duurzaamheid Leo van der Velden.” Ook de jury is lovend over de winnaars: ´Het bedrijf heeft duidelijk een plaats in de samenleving van Ermelo. De kringloopwinkel vergroot de lokale betrokkenheid bij klimaat- en milieuactie. De vrijwilligers in het bedrijf tonen in de praktijk aan hoe ‘herbruikbaar’ onze spullen zijn. Ze stellen het steeds weer nieuwe spullen kopen ter discussie´. En uiteraard is eigenaar Ron van Bruggen ook wel trots op de Award: ,,We zijn altijd op zoek naar meer mogelijkheden. Onze hele winkel is duurzaam en we zijn ook steeds beter bezig met afval.''

Unaniem

Dit jaar konden inwoners uit de gemeente Ermelo voor het eerst zelf mensen, organisaties of bedrijven inzenden waarvan zij vonden dat die de Groene Pauw Award verdienen. Een jury koos uit deze inzendingen vijf genomineerden waar vervolgens op gestemd kon worden. De overige genomineerden waren Natuur- en Milieu Platform Ermelo, FlexiFitness Ermelo, Han Kattenwinkel van NMP en de Groene vrijwilligers van de Ermelose Hei. Tijdens de stemperiode bleek het helaas mogelijk dat één persoon meerdere keren een stem op dezelfde kandidaat uit kon brengen. De stemuitslag zou dan niet 100% waterdicht zijn. Daarom is er besloten dat de jury unaniem een winnaar zou kiezen.