'Deze fase laten we graag achter ons'

ERMELO - De schetsen liggen klaar en komende weken zal het laatste restje van het winkelpand aan de Stationsstraat 72 worden gesloopt. Het pand dat 2,5 jaar geleden uitbrandde zal eindelijk uit het straatbeeld verdwijnen en plaats maken voor nieuwe plannen. ,,Het heeft te lang geduurd, maar dat komt omdat iemand niet mee wilde werken,” vertelt eigenaar Sven Gravendeel.

Een uitslaande brand in de nacht van 22 op 23 maart 2018 legde het redelijk authentieke pand aan de Stationsstraat 72 in de as. Hierbij raakten ondernemers hun winkel en de bewoners van de appartementen erboven hun woning kwijt. De eigenaar verkocht vorig jaar de kavel met restanten aan Fontes BV. Investeerder Gravendeel wilde er weer iets moois van maken.

Foeilelijk

Vervolgens begon de firma Kamphorst met slopen en er werd nagedacht over een nieuwe invulling. Alleen de ondernemer die er nog zat, wilde niet verhuizen naar een andere locatie. En verder slopen zorgde voor lekkages. Gevolg was dat het centrum van Ermelo jarenlang tegen een foeilelijke, maar prominente plek aankeek. Inmiddels liggen er tekeningen voor een nieuw pand. Op de begane grond zal weer detailhandel komen en daarboven worden twee appartementen gerealiseerd. De tekeningen moeten nog worden goedgekeurd. Daarop vooruitlopend wordt de locatie bouwrijp gemaakt. ,,We zijn blij dat we eindelijk aan de slag kunnen,” zegt Gravendeel. ,,Maandag levert de ondernemer de sleutel in en kunnen we naar de toekomst gaan kijken. Deze fase laten we graag achter ons.” De vastgoedeigenaar is al in gesprek met potentiële ondernemers. Als alles goed gaat hoopt Gravendeel eind volgend jaar de bouw gerealiseerd te hebben.