Van advocatuur naar autobranche

ERMELO – Al enige tijd wordt er druk geklust in het voormalige pand van autobedrijf van Hierden aan de Nijkerkerweg 72. In het pand opent Leendert Prins uit Putten binnenkort zijn autobedrijf Meester Automotive.

Nee, Leendert héét geen meester, hij ís meester. In de rechten wel te verstaan. Deze jonge advocaat (24) besloot zijn hart te volgen; niet in de advocatuur, maar in de autobranche. ,,Tijdens mijn studie werkte ik bij een autobedrijf en dat werk trok me wel aan. Ik besloot na mijn doctoraal een master ondernemersrecht te volgen, voor ‘je weet maar nooit’. Aan het einde van mijn studie liep ik stage bij een advocatenkantoor in voornamelijk faillissementsrecht. Een mooi, dynamisch vak. Ik heb het een jaar geprobeerd, maar besloot toch te kiezen voor het autovak.’’ Het oude pand van de Telgter Smid, waar sinds de jaren zeventig autobedrijf van Hierden gevestigd was, stond al twee jaar leeg. Deze plek sprak Prins wel aan en de keuze was snel gemaakt, waarmee zijn droom uitkwam.

Goed verhaal

Hoe onderscheid je je als nieuwe autobedrijf van de andere branchegenoten? ,,Ik richt me vooral op auto’s jonger dan tien jaar, breed qua merk. Jonge, frisse auto’s met een goed verhaal,’’ legt de autoverkoper uit. ,,Het verleden van de auto moet helder zijn en uiteraard schadevrij.’’ Meester koopt zelf de auto’s in via allerlei kanalen. ,,Ik struin het internet af en heb al behoorlijk wat contacten met collega’s. Ik koop de auto’s in voor mijn bedrijf, maar kan daarnaast ook in opdracht op zoek gaan naar een auto.’’. De verbouwing van het pand is vandaag afgerond, maar nu wordt er hard gewerkt aan de afwerking en de inrichting. Meester: ,,Dat moet lukken voor 1 december, want dat is de streefdatum.’’ Klanten kunnen bij Meester Automotive van maandag t/m woensdag op afspraak terecht en op donderdag t/m zaterdag van 10:00-17:00 uur. ,,Vanwege de coronamaatregelen zit een officiële opening er nog even niet in, maar dat doen we dan wel in het voorjaar, als het tenminste mee zit.’’