Zingende keukenprinses kookt bij Van der Velden Keukens

ERMELO - Vanmiddag staat de zingende keukenprinses Shirma Rouse in het 'Siemens House' aan de Putterweg. Van der Velden Keukens had allerlei acties bedacht rondom het 'Siemens House', maar dat viel door de coronamaatregelen in het water. Ondernemer Matthias van der Velden keek samen met collega Willemieke Verhoef naar de mogelijkheden en maakte van de winkel een kookstudio. ,,Hier gaan Shirma en Jan Vayne vanaf 17.00 uur optreden. En om zoveel mogelijk mensen hiervan deelgenoot te maken, is de crew van Filmakers ter plaatse om dit live te streamen.”

In de kookstudio, die geheel in winterse sferen is omgetoverd, is Shirma Rouse al druk bezig met de voorbereidingen als er een complete vleugel de zaak ingereden wordt. Op de kruk zal niemand minder dan muzikant Jan Vayne plaatsnemen. ,,Het belooft echt weer iets moois te worden,” vertelt Van der Velden, die ondanks dat de winkel vanwege coronamaatrdegelen gesloten moest worden, de moed erin houdt. ,,We gaan in het nieuwe jaar ook mensen via Teams of thuis bezoeken wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe keuken. Natuurlijk nemen we alle regelgeving in acht.”

Online event

Op het keukenblok ligt verse zalm. ,,Maar ik ga ook iets met kip maken,” vertelt de zangeres die in 2013 meedeed aan The Voice of Holland. Ze mist het publiek, maar geniet ook van de digitale evenementen. Twee maanden geleden was ze ook in Ermelo om te koken. Dat leverde veel leuke reacties op. ,,Toen was de winkel nog open voor publiek,” vertelt Matthias van der Velden vanuit het Siemens House. ,,Nu kunnen we niemand binnenlaten, maar willen we het toch met de wereld delen. Vandaar deze digitale oplossing. Door op deze link te klikken wordt iedereen toegelaten tot dit online event.” Dat start om 17.00 uur en duurt tot 18.30 uur.