WerkCentraal

'Mensen krijgen ruim de tijd om in te wisselen'

ERMELO - De lockdown van afgelopen maand is verlengd met drie weken. Winkels en horeca blijven voorlopig dicht. Het zijn uitdagende tijden waarbij samenwerking op lokaal niveau essentieel is. Dat was ook de reden dat de vereniging Pauwer samen met de Rabobank, de gemeente Ermelo en PLUS Berntsen een ludieke spaaraktie hebben gestart. Maar de cheques kunnen nu niet worden ingeleverd. ,,Geen nood!” zegt Sander Berntsen.

,,Zegels sparen loont nog steeds!” zegt Berntsen. ,,Met de ErmeLokaal-cheque heeft de consument een rendement van 100%.” Wie nu doorspaart kan straks, als de winkels weer open zijn, hiervan profiteren. ,,En dat moment gaat er komen,” meldt Bert Onderweegs vanuit de vereniging Pauwer. ,,We zijn bezig met voorbereidingen om dan met leuke acties van start te kunnen gaan.” Winkels vormen samen met horeca het hart van de aantrekkelijkheid, vitaliteit en leefbaarheid van ons dorp. De actie ErmeLokaal past hier perfect in. Nu de lockdown langer duurt, zal de actie ook langer doorlopen. ,,Mensen krijgen ruim de tijd de gespaarde cheques in te leveren,” zegt Onderweegs. Rabobank Randmeren heeft een financiële boost gegeven. ,,Juist om de lokale winkeliers een steuntje in de rug te bieden," vertelt locatiedirecteur Erik Groeneveld. En de eerste cheques zijn inmiddels al ingeleverd. ,,Inleveren gaat nu even niet, maar sparen kan dus wel!” zegt Berntsen, die merkt dat meer mensen de afgelopen tijd koopzegels zijn gaan sparen. ,,We hebben 5000 cheques, dus we kunnen wel even vooruit. De ErmeLokaal-cheques zijn één jaar geldig nadat de laatse cheque is uitgegeven," vult Onderweegs aan.

Rendement

Klanten kunnen bij de PLUS Supermarkten in Ermelo koopzegels sparen. Voor iedere besteedde euro koopt de klant een zegel voor 2 cent. Bij 200 zegels is het boekje vol en heeft men voor 4,00 euro zegels gespaard. Deze zegelkaart kan bij de supermarkt ingewisseld worden voor een ErmeLokaal cheque ter waarde van 8,00 euro. Hierdoor verdient de consument een rendement van 100%. En dat kan straks door deelnemende winkeliers nog worden verhoogd door middel van acties. ,,Winkeliers hebben nu tijd om na te denken hoe we straks met de ErmeLokaal cheques consumenten extra kunnen verleiden om naar de winkels te komen,” zegt Onderweegs. ,,We organiseren dit in samenwerking met de Rabobank Randmeren, PLUS Supermarkten, de gemeente Ermelo en het wordt ondersteund door het CentrumManagement Ermelo. ,,Samen zetten we de schouders eronder," aldus Onderweegs. www.ermelokaal.nl