‘Bloemen maken mij vrolijk en blij’

ERMELO – Sinds enkele weken wordt er flink geklust in het pand van voormalig Buxus Bloemenatelier aan de Dokter Holtropstraat 108. Kuki Staal uit Harderwijk begint er haar bloemenzaak Kuki Bloem. Nog een paar dagen en de winkel gaat open.

Kuki Staal (spreek uit Koeki: zeg geen Kuuki, want daar luistert ze niet naar) weet dat ze de vierde nieuwe bloemenzaak is in Ermelo binnen een jaar. Maar dat weerhoudt haar er niet van toch een bloemenzaak te beginnen. Deze achttienjarige Hardewijkse besloot haar hart te volgen en is sinds 1 maart de eigenaar van haar eigen bloemenzaak. ,,Ik was klaar met m’n VWO, wist nog niet wat ik wilde en besloot een tussenjaar te nemen om te gaan reizen,’’ vertelt Kuki Staal. ,,Wel had ik altijd al het idee om ondernemer te worden, maar wist nog niet hoe of wat.’’ Tijdens haar schooltijd had ze allerlei vakantie- en weekendbaantjes, onder andere bij Strandeiland Walhalla en Het Roode Koper. ,,En toen kwam corona en de reis werd geanuleerd. Mijn vader stelde voor om een winkel te beginnen en aangezien ik een doener ben, heb ik dat advies maar opgevolgd.’’

Fris

Er is flink verbouwd in de winkel, zo zijn er twee binnenmuren gesloopt om een grotere winkelruimte te creëren en achterin is de werkruimte en een kantoortje gemaakt. Ook is alles in een fris kleurtje geschilderd. Kuki Bloem is een frisse, vrolijke bloemenzaak geworden. Uiteraard is de zaak genoemd naar haar eigenaressen: Kuki. Een naam die je niet vaak hoort. ,,Mijn ouders hebben me vernoemd naar Kuki Gallman, een Italiaanse schrijfster die veel over Afrika geschreven heeft, het land waar mijn moeder gewoond heeft.’’ De jonge ondernemer wordt blij van bloemen, het maakt haar vrolijk. ,,Ik wil dan ook dat het in mijn winkel elke dag een feestje is, zodat de klanten blij naar huis toe gaan.’’ Naast bloemen wil Staal ook grote, groene planten en lifestyle producten verkopen zoals kaarsen, kussens en dergelijke. Staal: ,,Het moet iets bijzonders zijn en ik wil dat mijn klanten elke keer verrast worden door het assortiment.’’ KukiBloem opent op vrijdag 26 maart en uiteraard zal er een openingsaanbieding zijn.