Kappersvak bleef jarenlang lonken

ERMELO – Shahla Osman opende in coronatijd haar eigen kapsalon. Hiermee kwam een lang gekoesterde droom uit. Met passie voor het kappersvak maakt ze nu dagelijks klanten blij. Haar salon kreeg de naam Shela beauty & hair.

Een aantal jaren geleden volgde ze de kappersopleiding aan de Nederlandse Kappersakademie en behaalde ze haar diploma's. ,,Toen ik zestien was droomde ik daar al van, maar mijn vader vond dat niet goed. Daarom volgde ik een boekhoudopleiding,” vertelt ze. ,,Dat was ook leuk.” Maar de kapperswereld bleef lonken. ,,Vooral omdat ik regelmatig bij mijn vriendin Nina in de kapsalon te vinden was,” aldus Shahla Osman. Ze haalt herinneringen op uit de tijd dat ze nog in Irak woonde.

Kappersakademie

Osman trouwde en vluchtte met haar gezin vanwege de oorlog in Irak naar Nederland. ,,Het was een moeilijke tijd.” Met drie kleine kinderen was het niet de tijd om een kappersopleiding te gaan volgen. Ze cijferde zichzelf weg. ,,Tot ik in september 2011 kans zag me in te schrijven voor de Nederlandse Kappersakademie in Amersfoort.” Daarna deed ze ervaring op tijdens stages en werkte ze in diverse salons.

Honma Tokyo

Aanvullend volgde Shahla Osman speciale trainingen en ontdekte ze verschillende technieken en de kwaliteit van producten. ,,Ik ging naar Honma Tokyo in Amsterdam,” vertelt ze enthousiast. Dit merk is gesprecialiseerd in keratineproducten. ,,Het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Dat is van invloed op het haarvolume, de glans en de kleur.” In haar stijlvolle salon heeft ze een complete lijn aan producten staan. Haar comfortabele kappersstoel biedt plaats aan zowel mannen als vrouwen, jong en oud. ,,Ik wil graag mensen blij maken. Een mooi kapsel is voor de mensen heel belangrijk,” aldus Osman. Haar salon is gevestigd aan Roerdompstraat 42 in Ermelo. Tel. 06 49655303.