'Dankbaar omdat klanten ons zijn blijven steunen'

ERMELO - Precies een jaar geleden opende de familie Shabani officieel haar Bloemenzaak Dafina in Ermelo, op de splitsing Horsterweg en de Stationsstraat. Vanwege corona kon dit niet groots worden gevierd. Daarom grijpen Cris en Zaim Shabani dit 1-jarig bestaan aan om feestelijk uit te pakken. ,,Ook omdat we dankbaar zijn dat veel klanten ons tijdens de lock-down zijn blijven steunen.

Zaim en Cris Shabani gooiden een jaar geleden het roer volledig om. Vanuit de autoindustrie maakte Zaim de stap naar de bloemen en planten. ,,Dat was best spannend,’ vertelt Cris terugkijkend. Maar ze hebben het goed gedaan, want dit jaar breidde de winkel enorm uit, vooral met kamerplanten. Dafina verkoopt bloemen per steel en van duurzame kwaliteit. ,,Duurzaamheid vinden we heel belangrijk!” aldus Zaim. De familie weet inmiddels waar klanten blij van worden en dat helpt hen bij de inkoop van bloemen en planten. ,,We zoeken ook planten en sturen de klanten foto’s als we denken dat we een geschikte plant voor ze hebben gevonden.”

Opdracht

Onlangs kreeg Shabani het verzoek om tijdens een bezoek aan huis de ruimte opnieuw met planten in te richten. ,,Dat is ontzettend leuk,” vertelt Cris, die inmiddels haar draai heeft gevonden. Trots is het ondernemerspaar op de bijzondere collectie potten, afkomstig uit Portugal. ,,Handgemaakt, geen pot is hetzelfde,” vult Zaim aan. Hij raakt niet uitgepraat en laat enthousiast het keramiek zien. ,,Dat zoveel mensen ons het afgelopen jaar gesteund hebben, dat is heel bijzonder,” vertelt het stel. Zo maken ze een bruggetje naar de grote verloting die ze aanstaande zaterdag starten.

Fiets

De familie Shabani heeft in samenwerking met verschillende Ermelose ondernemers een actie opgezet. Bij elke vijftien euro die klanten besteden in de bloemenwinkel krijgen ze een lot. Zo maakt men kans op grote prijzen. ,,We hebben samen met Vliek Tweewielers een fiets als prijs beschikbaar. En de hoofdprijs is een weekendje weg!” Zaim somt de lijst met prijzen op. Veel lokale ondernemers doen mee. Zo kan Dafina rekenen op medewerking van brasserie De Volksmond, chocolaterie Eigenwijz, Bruna, VVV Ermelo, Pinokkio en nog vele anderen. ,,Natuurlijk geven we ook boeketten weg,” aldus Cris. Ondertussen zijn ook de zoons druk in de winkel en loopt de 8-jarige Dafina (waar de winkel naar vernoemd is) als een bloemenmeisje rond. Het gezin weet waar mensen gelukkig van worden. En dat is precies waar ze het voor doen. De verloting start op 21 augustus en loopt tot 11 september.