Een krant met vooral achtergrondverhalen

ERMELO - De Veluwse Courant breidt uit. Eind september verschijnt de eerste editie van deze krant, die zijn oorsprong in Nunspeet heeft, in Harderwijk en Ermelo. Het wordt een maandelijkse uitgave die huis-aan-huis wordt verspreid in beide gemeenten.

Jari van der Hoeve, verantwoordelijk voor de commerciële exploitatie, legt graag uit waarom de Veluwse Courant nu ook van start gaat in Harderwijk en Ermelo. ,,De Veluwse Courant is in Nunspeet en omgeving al jaren een begrip. Daar brengen we de krant inmiddels tweewekelijks uit." De initiatiefnemers merkten uit reacties van ondernemers en inwoners dat er ook in dit gebied behoefte is aan een dergelijke krant. Waar De Veluwse Courant zich in onderscheidt, zijn de achtergrondverhalen. Het ligt vooral op redactieel niveau. Van der Hoeve: ,,Bij ons ligt de focus niet op het brengen van nieuws, daar zijn genoeg andere media mee bezig. Wij houden ons bezig met lezenswaardige achtergrondverhalen. Via vaste rubrieken vertellen we verhalen over mensen en hun hobby’s of werk. We krijgen in Nunspeet veel positieve reacties op verhalen in de rubriek ’24 uur met’ en ‘de passie van’.”

 

Ondanks het feit dat het initiatief bij ondernemers ligt, wil men vooral geen zakelijke krant maken. ,,We schrijven ook over ondernemers, maar dan gaan we in het artikel op zoek naar de persoon achter de ondernemer. Niet te commercieel, leuk om te lezen,” aldus de vertegenwoordiger. De krant wordt niet gedrukt op standaard krantenpapier, maar op dikker en witter 52 grams papier. ,,We hopen dat we met deze maandelijkse krant echt iets moois op de mat kunnen leggen bij de inwoners van Ermelo en Harderwijk.” De Veluwse Courant is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.