Van Bloemendaal hangt advocatentoga aan de wilgen

ERMELO - Na ruim 20 jaar advocatuur heeft Daniëlle van Bloemendaal haar advocatentoga aan de wilgen gehangen en wordt zij rechter in opleiding. Daarmee rust de verantwoordelijkheid van VBV Advocaten nu volledig op de schouders van Angelique Verweij. Het advocatenkantoor, dat sinds vijf jaar gevestigd is aan de Pastorieweg, richt zich vanaf nu volledig op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht, sociaal zekerheidsrecht en algemeen civiel recht. Voor familierecht verwijst Verweij graag door naar collega’s in de omgeving.Verandering is voor de Ermelose advocaat reden om dingen te veranderen. ,,Zo’n moment dwingt je tot nadenken,” vertelt ze. ,,Dat begint bij een nieuwe huisstijl en website, een andere look bij de meer zakelijke rechtsgebieden.” Toch blijft de naam van het kantoor VBV Advocaten. ,,Wat goed is moet je zo laten,” zegt ze lachend. Overigens staat ze er zeker niet alleen voor. Met advocaat Wesley Sallé vormt ze een team en daarnaast kan ze rekenen op een kundig secretariaat.

Het advocatenkantoor ontvangt klanten uit de regio, een gebied dat zowel Amersfoort als Zwolle bestrijkt. Zeker waar het om juridische zaken gaat ten aanzien van het ondernemingsrecht en arbeidsrecht. En daarbij is het arbeidsrecht breder dan het beëindigen van een arbeidsovereenkomst (ontslag). ,,Voor mij is een zaak ook meer dan een juridisch geschil an sich,” aldus Verweij. ,,Om wat voor bedrijf het ook gaat, ik leer graag de gezichten erachter kennen.” Ze krijgt dan ook geregeld een kijkje in de keuken bij verschillende ondernemers. ,,Mijn dag is nooit saai.”  

Maatschappelijk betrokken

Die persoonlijke betrokkenheid is voor de Ermelose advocaat essentieel. ,,Ik ben maatschappelijk betrokken en sta als advocaat dan ook middenin de samenleving.” Zo werkt ze achter de schermen mee aan lokale evenementen als IJs in Ermelo en de Kwist.

Of het nou gaat om een reorganisatie, een ongeval op het werk of ongewenste omgangsvormen, VBV Advocaten heeft de juridische kennis en ervaring in huis. En dat geldt ook voor het opstellen of aangaan van overeenkomsten of bij (dreigende) geschillen met klanten of leveranciers, wij staan de ondernemer hierin bij en zijn ook graag een sparring partner op het gebied van het ondernemingsrecht. ,,Met passie van de advocaat voor de cliënt en zijn zaak,” zegt Verweij. ,,Regelmatig moet ik schuiven in mijn agenda om een ondernemer snel verder te kunnen helpen. En dat begrijp ik best. Als je nú een probleem hebt, wil je nu de juiste informatie. Dat kan niet wachten.” Naast het lanceren van een nieuwe website start VBV Advocaten ook een social media campagne. ,,Hou onze Facebookpagina en Insta in de gaten..” besluit de Ermelose advocaat, een tikkeltje mysterieus. www.vbvadvocaten.nl