Tweede vestiging voor Anne en Arjen Swart

ERMELO - Begin mei openen Arjen en Anne Swart hun NewYork Pizza in Ermelo. Het is hun tweede vestiging. In 2018 startte het duo als franchisers in Nijkerk. Nu, vier jaar later zijn ze toe aan meer uitdaging en breiden ze uit naar Ermelo. ,,Op deze manier kunnen onze medewerkers in Nijkerk ook doorgroeien,” vertelt Arjen Swart.

In zijn tienerjaren werkte Swart al bij een pizzaketen, ditmaal Domino’s Pizza. ,,Toen zei ik tegen mijn vrienden: ‘later als we groot zijn, beginnen we zelf zo’n zaak’.” Volgens de jonge ondernemer is toen al het zaadje geplant. Hij studeerde marketing en deed ondertussen koerierswerk bij Albert Heijn. Zo zag hij wat werkte en wat hij zelf anders wilde doen. Zijn vrouw Anne stimuleerde hem uiteindelijk om de stap naar zelfstandig ondernemen te zetten. Samen runnen ze naast het bezorgrestaurant ook hun gezin.

Eigen tent

,,We hebben een druk leven,” vertelt Anne. ,,Het is ook niet een doel op zich om er nog een vestiging bij te openen.” Toch ziet het ondernemerspaar kansen in Ermelo. ,,Temeer omdat er in Nijkerk een aantal jongens en meiden staan die straks zelf hun eigen tent willen runnen. Als ze dat echt willen kunnen ze nu doorgroeien,” vertelt Arjen. ,,We vinden het leuk om ze verder te helpen, of dat nou met kennis of met financieel is, dat maakt niet uit.”

Concept

Het franchiseconcept van NewYork Pizza sprak de ondernemers heel erg aan. ,,We hebben ook gesprekken gevoerd met Domino’s, maar wij passen beter bij deze Nederlandse keten. De voorwaarden zijn beter en ze ondersteunen je waar nodig.” In 2018 was het de zaak in Nijkerk die op hun pad kwam, de afgelopen tijd is er gezocht naar een locatie in Ermelo. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de inrichting van het pand in de Stationsstraat 22, schuin tegenover de Action. Vanuit deze vestiging zullen ze pizza’s thuisbezorgen en kan men afhalen. ,,Iedereen kan binnenkort bij ons pizza’s bestellen,” aldus Arjen en Anne Swart. ,,Wij zijn goed in het snel bezorgen van hele lekkere pizza’s.” Ze maken alles zelf, de bodems worden ter plekke gekneed en voorzien van een scala aan toppings. Voor wie niet kan wachten, het duo presenteert de eerste pizza slices al op Koningsdag.