Boerderijwinkel De Grote Koekoek verkoopt nieuw streekproduct 

ERMELO/ LEUVENUM - Sinds een week ligt de rauwmelkse kaas te ponken in boerderijwinkel De Grote Koekoek aan de Jonkheer Dr Sandbergweg 68 in Leuvenum. En de melkveehouders Eric en Eefje Meihuizen zijn er maar wat trots op. ,,Kaas van de melk van onze eigen koeien, dat wilden we eigenlijk al veel langer”, vertelt Eefje Meihuizen, ,,en nu is het dan toch gelukt. We zijn er echt blij mee. Zeker ook omdat het heel goed smaakt!”

De kaas is op eigen erf gemaakt. De kaasbaas in Ede, een mobiele kaasmakerij, komt daarom ’s ochtends vroeg op het erf om zo de nog niet gekoelde rauwe melk direct tot kaas te kunnen verwerken. Als de kazen klaar zijn, worden ze door de kaasmaker meegenomen naar het magazijn waar ze gepekeld worden en minimaal zes weken rijpen. ,,Begin april heeft de Kaasbaas ze weer bij ons teruggebracht en konden we eindelijk proeven,” aldus Eric Meihuizen. ,,En dat is dan ook meteen een spannend moment. Is onze rauwmelkse kaas ook lekker? Maar daar waren we snel over uit, de smaak is echt prima. Beetje smeuïg, lekker zacht en ook heel smaakvol.” De kaas ligt nu, door Eric en Eefje zelf in stukken gesneden en gevacumeerd in hun boerderijwinkel. In de winkel is ook verse melk te koop. Uit de melktap kunnen bezoekers zelf de melk tappen in een eigen fles of een in fles die te koop zijn in de winkel. Ook herten- en rundvlees, aardappels, uien, eieren, appels, peren en vruchtensappen behoren tot het assortiment.

Mooie oplossing

,,Het zelf kaas maken zagen we, gezien het vele werk en de investering die dat vergt, niet zitten, maar de mobiele kaasmaker is een heel mooie oplossing om toch eigen unieke kaas te kunnen aanbieden in onze boerderijwinkel,” aldus het ondernemerspaar. Ze hopen dan ook dat veel mensen de weg naar de winkel vinden en genieten van dit unieke streekproduct!