Beleef plezier aan Japanse rhythmgames 

ERMELO - Hij is jong en onbevangen, misschien wel de jongste ondernemer (24) in de Ermelose Stationsstraat. Jorrit Gravendeel opent woensdag zijn zaak Wooz PC. Het is een ‘arcade’, een plek waar mensen (rhythm-) games kunnen spelen. ,,Het is beleving, maar daarnaast bouwen we ook game pc’s,” vertelt de jonge ondernemer. Op 1 juni om 13.00 uur gaan de deuren open van het pand Stationsstraat 89e.

Jorrit Gravendeel is ICT-er en geniet van vooral Japanse games. Achter de knoppen van een Japans ritmespel vertelt hij over deze passie. Ze zijn vaak te vinden in speciale arcades en zijn het leukst als ze samen worden gespeeld. ,,Je moet het ook niet vergelijken met gokspellen. Er is namelijk geen risico om geld te verliezen,” legt Gravendeel uit. ,,Mensen betalen entree om te spelen, het gaat om het plezier.” Ondertussen blijft hij knoppen indrukken op de maat van de muziek. ,,Tijdens corona heb ik nagedacht over Wooz PC en een plan uitgewerkt.” Zijn opleiding moest hij vroegtijdig beëindigen omdat het online leren niet lukte. ,,Corona heeft het ook voor mijn generatie niet makkelijk gemaakt. Daardoor kwamen veel jongeren nauwelijks van hun kamer en werd er vooral individueel gegamed. In de nieuwe arcade kunnen mensen competitief tegen elkaar spelen en elkaar ontmoeten. Daarom heb ik dit concept uitgedacht.”

Mengeling 

En wat is er nou leuker dan je vrienden face-to-face te ontmoeten en spellen tegen elkaar te spelen? Woon PC is dan ook een laagdrempelige ontmoetingsplek waar je je niet hoeft te vervelen. En wie het niet kent, kan natuurlijk binnenlopen om gewoon eens rond te kijken. Gravendeel heeft een variatie van geïmporteerde Japanse rhythm games die al door een flinke aantal mensen in Nederland wordt gespeeld. Hij noemt namen als Souns Voltex en Groove Coaster, maar ook MaiMai. Het is vaak een mengeling van gamen en een fysieke (dans-) activiteit. Gravendeel: ,,We hebben ook een hoek waar je je een beetje terug kan trekken en op een pc een e-sports game kunt spelen, maar je kunt ook gewoon een potje poolen of darten!”

Mooie locatie 

Er is in Nederland één arcade waar Jorrit Gravendeel ook graag met zijn vrienden kwam. ,,Die is echter helemaal in Zoetermeer,” vertelt de jonge ondernemer. ,,Daar organiseerden ze ook eens per jaar een toernooi en daar kwamen veel mensen overal vandaan. Ik denk dat Ermelo een hele mooie locatie is voor een nieuwe speelhal. Het ligt centraal en dichtbij het station.” Voor meer informatie en entreeprijzen: www.woozpc.nl