Alle vormen van zorg onder één dak

ERMELO/ HARDERWIJK - Drie vrouwen wisten hun droom te verwezenlijken met het openen van het Vrouwencentrum, een belangrijk centrum voor alle vrouwen in de regio. Vanmiddag knipte Annemarie Jorritsma het lint met een navelstrengschaartje door. Het is een initiatief van Marjolein Petersen, Linda Kamphorst en Aarda van Zanten. Het centrum is bedoeld voor jonge vrouwen die er terecht kunnen met hun vragen vanaf de eerste menstruatie tot de vrouwen met overgangsklachten en natuurlijk ook de zwangere vrouwen en mensen die graag zwanger willen worden.

,,Het doel van het Vrouwencentrum is de kwaliteit van zorg te verhogen. Ons hart ligt bij de vrouwenzorg,” aldus de drie initiatiefnemers die samen al jaren een verloskundigenpraktijk runnen. Zij willen de vrouwen zo goed mogelijk ondersteunen in alle vormen van zorg die er nodig zijn. Bij het Vrouwencentrum is alles onder één dak. ,,Er ontbreken alleen nog de gynaecologen,” zegt Jorritsma in haar openingstoespraak. ,,Dit zeg ik wat harder zodat ze het aan de overkant wellicht horen.” Het Vrouwencentrum is namelijk gevestigd tegenover het St Jansdal ziekenhuis.

Grote behoefte

Volgens Linda Kamphorst is er grote behoefte aan een dergelijk centrum. ,,Hierbij gaat het dus om voorlichting over menstruatie, anticonceptie, sexualiteit, maar ook over zwangerschap en de lichamelijke problemen voor en na een bevalling.” Uniek is de multidisciplinaire aanpak die ervoor zorgt dat vrouwen snel de weg naar de juiste deskundige vindt. ,,Fijn dat dat altijd op dezelfde plek plaatsvindt,” onderstreept Jorritsma. Het team van specialisten heeft niet alleen veel kennis en ervaring, er is ook veel overleg waar nodig. Het Vrouwencentrum is gevestigd aan de Wethouder Jansenlaan 340 in Harderwijk. Op zaterdag 11 juni is er open huis van 11.00 tot 14.00 uur.