Twee vliegen in één klap voor Nero Barbershop

ERMELO – In 2013 opende de nog onbekende Nero de Boer zijn Barbershop in De Enk in Ermelo. Een Barbershop was nieuw, maar ook Nero was nog nieuw. Dat duurde niet lang, want in een relatief korte tijd verwierf De Boer lokale bekendheid. Begin2015 werd hij al Ermelo’s ondernemer van het jaar en eind 2015 werd hij beste kapsalon van de provincie Gelderland! In 2020 werd hij ook nog eens genomineerd voor de ANKO OndernemersAward.

Voordat Nero de Boer naar Ermelo kwam, was hij negen jaar bedrijfsleider van een barbershop in de bekende Londense wijk Bermondsey. De Boer was sinds het prille begin al continu bezig met de beleving voor de mannen met haar en/of baard die bij hem in de shop komen. Binnen korte tijd was de agenda dan ook vol en ontstond er een wachtlijst voor een goede beurt bij Nero Barbershop. In 2015 kreeg De Boer de kans om in Harderwijk een tweede vestiging te openen, in het achterste gedeelte van het pand van kledingwinkel De Garage. De Boer had niet alleen tijd om mannen te knippen en te scheren, maar sponsorde, organiseerde en regelde dat het een lieve lust was. Menigeen vroeg zich af waar deze knappe kapper de tijd vandaan haalde. Of het nu ging over een motortourtocht The Distinguished Ride, vluchtelingen knippen op Lesbos of geld en goederen inzamelen voor vluchtelingen en slachtoffers van IS, Nero de Boer is erbij. En De Boer zet zich niet alleen als ondernemer in om Ermelo op de kaart te zetten, maar sinds dit voorjaar heeft hij ook een stoel weten te veroveren in de Ermelose Gemeenteraad.

Amsterdam

Ondanks dat COVID een behoorlijke impact had op de gezondheid van kappers, maar ook de kapperszaken, deed zich bij Nero de Boer een kans voor om ook in Amsterdam voet aan wal te zetten. In 2021 werd de 'Gentlemens Barbershop' ingelijfd door Nero Barbershop. De overname van de shop, die in Amsterdam hoog staat aangeschreven, bleek het startschot voor meer uitbreiding, die als het aan de Ermelose ondernemer ligt de komende jaren zal doorzetten: ,,Onze ambitie is om over een aantal jaar minstens het dubbele aantal vestigingen te mogen aansturen, zonder te tornen aan kwaliteit,’’ Liet De Boer vorig jaar optekenen. Dat dit geen loze woorden waren blijkt uit het laatste nieuws rondom de herenkapper; per 1 juli komt er niet één, maar komen er maar liefst twee nieuwe vestigingen bij. Twee bestaande barbershops in Bussum en Laren zijn overgenomen door de Ermelose barbier en deze twee spreekwoordelijke vliegen laat het aantal vestigingen met 66% toenemen tot een totaal van vijf.

Gooi

Het personeel dat in Bussum en Laren staat past perfect in de stijl van Nero Barbershop en kan de kwaliteitsstandaard zeker halen. Dit is één van de punten waarop De Boer overstag ging: ,,Bij onze shop is de combinatie sfeer en kwaliteit bijzonder belangrijk. In Bussum en Laren zit het vaktechnisch heel goed, maar de combi met het hechte en gedreven team is datgene waarop we direct doorhadden dat we hier 100 punten kunnen behalen. We zijn bijzonder trots op de uitbreiding naar vijf vestigingen, en hopen dat we de Gooise man kunnen enthousiasmeren met een bezoek aan een van onze nieuwste shops!’’ Bij beide vestigingen blijft de huidige crew gewoon doorwerken op hun vertrouwde stek. Dat is voor zowel de crew en de klanten als voor Nero Barbershop een fijne wetenschap. ,,Mensen komen speciaal voor deze barbers naar Bussum en Laren, ze hebben een band opgebouwd en weten dat zij hen knippen en scheren op een manier die zij prettig vinden. Daarbij komt dat zij gewoonweg dit vak erg goed verstaan, en dat sluit precies aan op hoe wij de zaak graag willen invullen. Ik ben behoorlijk enthousiast,’’, bevestigd De Boer.