Tweehonderd mensen aan de start

ERMELO - Ruim tweehonderd deelnemers stonden er dinsdagavond aan de start van de fietstocht die door Vliek Tweewielers was uitgezet. ,,Eigenlijk is het een lustrum,” zegt ondernemer Berend Vliek enthousiast. Het is de vijfde keer dat Vliek dit evenement organiseert. ,,Helaas kon het de afgelopen twee jaren niet doorgaan, maar iedereen heeft er weer naar uitgekeken.”

Het was perfect weer en de deelnemers stonden om 18.00 uur dan ook te popelen om te starten. Berend Vliek: ,,Voor veel mensen is het ook weer een soort reünie, ze ontmoeten elkaar weer. Dat kon lang niet.” Harry Boonstra, die de 30-kilometer lange route heeft uitgezet, is ook blij dat er zoveel mensen aan de start staan. ,,Het is een leuke route. Ik weet zeker dat mensen op plekken komen waar ze nog nooit geweest zijn.”

Gervense Heide

De route ging dit keer richting Putten. Daar brachten de deelnemers ook een bezoek aan boerderij en mini-camping Gervense Heide. Daar moest men natuurlijk ook even naar de koeien kijken. ,,En natuurlijk was er ok een drankje bij terugkomst,” aldus Vliek. ,,Het is leuk om zoiets te organiseren.” De ondernemer beaamt dat het een seniorenactiviteit is. ,,Maar er waren ook een paar deelnemers op de step. Zij hebben de gemiddelde leeftijd naar beneden bijgesteld,” zegt hij lachend en blij dat iedereen zonder problemen terug is gekomen.