´De medewerkers zijn goed getraind en dat merk je´

ERMELO – Het terras van De Dorpskamer is op de twaalfde plaats geëindigd in de Misset Horeca Terras Top 100 2022. Daarnaast werd het Ermelose etablissement provinciewinnaar in Gelderland.
In 2021 was er geen enkele Ermelose horecagelegenheid te vinden in de Terras Top 100, maar in 2019 zelfs twee, te weten Het Wapen van Ermelo (14) en Boshuis Drie (79).

De Misset Horeca Terras Top 100 is een ranking die jaarlijks via mystery visits en een onafhankelijke, deskundige vak- en hoofdjury tot stand komt. ‘Het beste terras van ‘s lands grootste provincie ligt op de Veluwe, in Ermelo om precies te zijn’, schijft het juryrapport. ‘Gevestigd midden in het centrum van de gemeente is het binnen sfeervol ingericht met verschillende kamertjes met eigen interieurs. Maar goed, wij zijn er om het terras te keuren, en dat bevalt meer dan goed. Wat een groot en indrukwekkend terras. Het ligt aan een redelijk drukke weg, maar als gast vergeet je dat compleet omdat je op zo’n goed ingericht terras zit. Door de verschillende hoekjes, het verschil in hoogte en het vele groen lijkt die weg ineens heel ver weg. Het groen is bovendien fantastisch onderhouden, aan de voorkant is het zelfs een bloemenzee waar geen onkruidje in te vinden is. Het terras zit ramvol, maar alles ziet er desondanks netjes uit. Wanneer wij plaatsnemen op het terras, hebben we het idee dat de medewerker in deze wijk dit niet doorheeft. Maar zodra we zitten, verschijnt ze aan tafel en vraagt ze vriendelijk of we wat te drinken hadden gewild. Dit is echt een topterras. Een geoliede machine waar iedereen weet wat die moet doen. Hoe druk het terras ook was, aan de tafels en bij de medewerkers heerste rust. Echt heel erg knap. De medewerkers zijn goed getraind en dat merk je. Dit is een heel fijn en warm terras waar je uren kunt zitten’.