Zo min mogelijk ingrijpen is het devies

ERMELO - Zaterdag 17 september is er een Open Dag bij Wijngaard Telgt. Het is een bijzonder jaar want ondanks de droogte hangt de oogst er in Ermelo prachtig bij.  De wijngaard van Jan en Hennie van den Ham is te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. De wijnboeren grijpen liefst zo min mogelijk in. ,,We hebben de tweede generatie druivenrassen en die zijn minder schimmelgevoelig. Ook gebruiken we liever plantversterkers en algenextracten,” aldus Van den Ham. En het resultaat is goed, want de afgelopen jaren vielen Jan en Hennie meermalen in de prijzen met de Telgter wijnen tijdens wijnkeuringen.

Honing

Tijdens de Open Dag wordt er van alles verteld over de wijnbouw in Nederland. Daarnaast is de imker ook aanwezig om zijn eigen verhaal te vertellen. ,,Zijn bijen worden bij ons in de wijngaard gehouden,” vertelt Hennie van den Ham. Ook kan men honing proeven en kopen. Tijdens de open dag wordt de Telgter wijn verkocht. Voor meer informatie: www.wijngaardtelgt.nl of via 06-15451247.

Tuinen

Naast de wijngaard is er ook de mogelijkheid om in de omgeving prachtige tuinen te bezoeken die deelnemen aan 3 Seizoenen Tuinroute. Op zaterdag 17 september is de laatste kans om de tuinen te bezichtigen. Ieder seizoen waren de tuinen een dag geopend voor publiek. De tuinen liggen in Ermelo en Harderwijk en zijn geopend van 10.00-16.00 uur. Voor meer informatie over de deelnemende tuinen kunt u kijken op www.seizoenentuinenroute.com