Alle deuren gaan open

ERMELO - Zaterdag 17 september opent De Varenhof van 11.00 tot 15.00 uur haar deuren om belangstellenden een kijkje achter de schermen van dit uitvaartcentrum te bieden. Tevens vindt om 11.30 uur de officiële opening van het vernieuwde uitvaartcentrum plaats door burgemeester Burmanje van Ermelo en Eibert Kuiper, oud-voorzitter van De Varenhof.

’De Varenhof gaat met de tijd mee’ was het thema van de vorige Open Dag in 2017. Nog altijd staat De Varenhof midden in de Ermelose samenleving met gevoel en aandacht voor traditie, maar is ook ontvankelijk voor nieuwe uitvaartontwikkelingen, want De Varenhof wil ook jongere mensen naar huidige maatstaven kunnen bedienen.
De Varenhof nodigt belangstellenden uit de Open Dag te komen bezoeken.

Zorgzame betrokkenheid

Het gaat niet alleen om praktische zaken, maar ook om zorgzame betrokkenheid bij verlies en rouwverwerking. ‘De Varenhof leeft mee en staat terzijde’, dat is de dagelijkse praktijk en dat wil De Varenhof ook graag uitdragen. Eva Meter zal daar op de Open Dag om 13.30 uur specifiek over vertellen en neemt u daar graag in mee.

Uitbreiding uitvaartcentrum

Het klinkt misschien wat ongepast, maar het gaat goed met De Varenhof. En om de geboden uitvaartkwaliteit ook naar de toekomst toe te waarborgen is de koffiekamer in het uitvaartcentrum aanzienlijk uitgebreid en heeft het uitvaartcentrum aan de buitenzijde een passende metamorfose ondergaan. Dit om haar ca. 3.000 leden en collega uitvaartondernemers, want ook zij maken geregeld gebruik van het uitvaartcentrum, optimaal van dienst te kunnen zijn.

Alle deuren gaan open

Om 11.30 uur opent de burgemeester Burmanje, samen met oud-voorzitter van De Varenhof Eibert Kuiper de koffiekamer. Dit is een formeel en officieel moment, waarna alle deuren opengaan. Van de opbaarkamers tot de kistenopslag. Van de 24-uurs kamers tot de nieuwe rouwauto. De Varenhof heeft ook dit jaar weer enkele betrokken toeleveranciers weten te enthousiasmeren om deze dag hun diensten en producten te presenteren. Voor alle belangstellenden heeft De Varenhof een passend presentje.