Het Roode Koper weer in de finale

ERMELO – Gisteren werden de voorronden gehouden voor de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. In de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden de deelnemers om een finaleplaats. Winnaars van het beste tussengerecht waren Nina Graver en Gerben de Lange van Hotel Landgoed Het Roode Koper.

De finale van de Gouden Koksmuts wordt gehouden op maandag 9 januari 2023 tijdens de HORECAVA in Amsterdam. Aan deze finale doen koks mee van Hotel Landgoed Het Roode Koper, Restaurant Flore, Restaurant Moustique en Passy Events. De deelnemende koks moesten koken vanuit een blackbox die door Jonathan Zandbergen van sterrenrestaurant Merlet werd uitgereikt. In de blackbox bleek diverse producten te zitten waaronder een prachtig assortiment schaal- en schelpdieren van Nederlandse bodem. Dennis van der Belt, chef van Het Roode Koper en winnaar van de Gouden Koksmuts 2020 wenste de deelnemers veel succes.

Plantaardig

De deelnemers moesten een voorgerecht bereiden met schaal- en schelpdieren en een geheel plantaardig, warm tussengerecht met saus. Onder het toeziend oog van een aantal aanwezige oud winnaars waaronder Dennis van der Belt en Jonathan Zandbergen gingen de deelnemers aan de slag om de drie gerechten voor de jury te bereiden. De jury bestond uit Bert van Maanen (teammanager Culinary Team The Netherlands) Marco Poldervaart( Restaurant ’t Havermanstje), zij waren zeer te spreken over het niveau van de deelnemers.

Voordeel

De winnaars van het beste voorgerecht werden Jasper Panis en Matthijs van Meerendonk van restaurant Flore en de winnaars van het beste tussengerecht werden sous-chef Nina Graver uit Ermelo en leerling kok Gerben de Lange van Hotel Landgoed Het Roode Koper. Deze winnaars krijgen tijdens de finale een klein voordeel ten opzichte van de andere deelnemers en mochten tevens een cheque van € 250 euro mee naar huis nemen.