Werken aan gezondheid en duurzaamheid 

ERMELO - FlexiFitness bestaat 15 jaar. Daar zijn de ondernemers Richard en Angelique van Dalen meer dan trots op. De maand september is de start van een feestjaar vol traktaties, evenementen voor de leden en spetterende acties voor nieuwe leden.

In 2007 begon het ondernemerspaar met een heel nieuw concept in Ermelo. Fitness maar dan anders. Van begin af aan is duurzaamheid een belangrijk gegeven voor het bedrijf. ,,Duurzaamheid was destijds helemaal nieuw voor de fitnessbranche. Zo is 98% van onze fitnessapparatuur self generating oftewel ze gebruiken geen netstroom om te kunnen werken. Daarnaast hebben we hier stroomopwekkende cardio-apparaten: de energie van de gebruiker wordt direct omgezet in elektriciteit wat we weer gebruiken voor ons pand,"aldus Angelique van Dalen. ,,Wie had kunnen denken dat die techniek met de huidige energieprijzen een hele mooie aanvulling zou zijn!" vult Richard haar lachend aan.

Wie jarig is trakteert

Gezondheid en duurzaamheid gaan hand in hand bij FlexiFitness. Voor hun 15-jarig jubileum zijn er diverse acties om bestaande leden en nieuwe te bedanken én te trakteren. ,,We gaan laten zien dat sporten en werken aan je gezondheid veel plezier kan geven. En voor iedereen die daar bij ons actief aan wil werken, geven we mooie cadeaus weg. Samen met ons enthousiaste team, hebben we een jaar vol activiteiten uitgewerkt. Elke maand hebben we een actie: van een welkomstpakket voor nieuwe leden tot een compleet diner voor bestaande leden. In het voorjaar introduceren we zelfs de Ermelose Fit Games, waar ongetwijfeld in de omgeving over gesproken gaat worden!" roept Richard van Dalen enthousiast.

In 8 weken fit

FlexiFitness introduceerde ook begeleiding voor leden om een gezonde leefstijl te bereiken: ,,We zijn continu op zoek naar nieuwe vormen van dienstverlening die passen bij sport en gezondheid. De afgelopen jaren richtten we ons meer op het begeleiden van mensen om fit te worden óf om op een verantwoorde manier een paar kilootjes af te vallen. Daar was echt behoefte aan. In 2021 zijn we met succes gestart met de ‘In 8 weken FIT Challenge." Tijdens dit programma worden klanten gedurende acht weken intensief begeleid door een Lifestylecoach. Deelnemers kunnen zo op een leuke manier werken aan hun ideale gewicht en gezonde lifestyle. ,,We hebben inmiddels meerdere succesverhalen’, gaat haar man verder. ‘Zo wilde Jan in mei stoppen met trainen bij ons. Hij had geen motivatie meer, zei hij. Hij was absoluut ontevreden met zijn overgewicht. We adviseerden hem mee te doen met de In 8 weken FIT Challenge. Het resultaat? Na 8 weken was hij 6,5 kilo afgevallen en nu, vier maanden verder, maar liefst 10 kilo."

Sfeer

In de ruime, hoge fitnessruimte kunnen leden gebruikmaken van een breed aanbod van cardio- en fitnessapparatuur, een free weight zone, een functionele trainingsruimte en een ruim aanbod van groepslessen. En dat in een gezellige sfeer. Richard van Dalen daarover: ‘Vanaf het begin is het kunnen sporten met de beste apparatuur in een prettige, ongedwongen sfeer voor ons heel belangrijk. Je merkt dat onze leden dat als positief ervaren. Velen blijven na het sporten vaak even napraten met een gratis kopje koffie erbij. Ook onze hoge standaard wat betreft hygiëne wordt zeer gewaardeerd.’ Stil zitten heeft het stel niet gedaan in de afgelopen jaren. ,,Het is onze missie om te blijven innoveren en continu zaken te verbeteren of te vernieuwen. Waarbij duurzaamheid altijd doorslaggevend is. Dat is ook de reden dat we in 2019 - net voor de coronatijd - vanuit dit oogpunt al onze apparatuur hebben vernieuwd," aldus Richard van Dalen.