Torenhoge energieprijzen maken bloemen onbetaalbaar

ERMELO - Bloemen en planten zijn duur. De prijs van snijbloemen, kamer- en tuinplanten is aanzienlijk gestegen. Dit heeft vooral te maken met de torenhoge energieprijzen. Ook de transportkosten zijn gestegen. ,,De inkoop is duurder en ook onze kosten in de winkel zijn veel hoger geworden,” vertelt Zaïm Shabani, eigenaar van Bloemenzaak Dafina.

Als duurzame bloemist zorgen Cris en Zaïm Shabani er voor dat de bloemen zo veel mogelijk duurzaam zijn geteeld. En natuurlijk wil het stel kwaliteit leveren. ,,Daar hebben we de afgelopen jaren voor gestaan en dat willen we nog steeds. Maar een bosje bloemen wordt voor een aantal mensen onbetaalbaar.” Daarom kijkt Zaïm Shabani naar andere opties. Hij denkt graag mee met zijn klanten en is anders gaan inkopen. Zo is er ingezet op een grote collectie zijden bloemen en planten. ,,We zien dat mensen graag bloemen in huis hebben, maar dat men nu minder te besteden heeft. Aangezien we graag meedenken met onze klanten, bieden we nu, naast bloemen, een groter aanbod in woondecoratie.”

Assortiment

In de winkel aan de Stationsstraat-Horsterweg is een scala aan handbeschilderde potten, maar ook bijzondere lampen en beelden te vinden. ,,We hebben een aantal lichtobjecten, maar ook kandelaars in alle soorten en maten,” vult Cris aan. ,,Daarnaast kunnen mensen natuurlijk ook bij ons terecht voor orchideeën en herfstasters.” Het assortiment zal de komende weken verder uitbreiden. ,,Maar natuurlijk kunnen mensen altijd voor een bos bloemen binnenlopen en hebben we een grote diversiteit in kamerplanten.” Met de uitbreiding van het assortiment is het telkens de moeite waard een kijkje te nemen in de winkel.