Selfie actie in het dorp

ERMELO – Aanstaande zaterdag is het Nationale Kringloopdag en De Zaak van Ermelo brengt het fenomeen kringloop op die dag ook naar buiten. ,,In het centrum richten wij op de hoek van het Pauweplein (tegenover de Volksmond) een hoek in met een leuke eyecatcher die naar de Zaak van Ermelo verwijst,” vertelt ondernemer Ron van Bruggen. ,,Hier kunnen mensen ook selfies maken en posten.” Onder deze selfies wordt ook een waardebon van 50 euro verloot.

De Nationale Kringloopdag wordt georganiseerd door de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland en alle 100%Kringloopwinkels. Op deze dag komen verschillende thema’s aan bod die belangrijk zijn binnen de kringloopbranche. Ondanks een paar veelbewogen jaren, bleef de kringloopbranche flink impact maken. Dat is duidelijk zichtbaar door de 12.280 mensen die werkzaam zijn binnen de branche en de besparing van 137 miljoen kg CO2 door hergebruik en recycling van goederen. Dit blijkt uit cijfers van het brancheonderzoek uitgevoerd door de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Ook draagt bijvoorbeeld De Zaak van Ermelo veel bij aan de transitie naar een inclusievere samenleving.

Feest

De Zaak van Ermelo is inmiddels een begrip. Het bedrijf viert dit jaar haar tienjarig bestaan. ,,We hebben een jaarkalender met allerlei feestelijke activiteiten,” aldus Van Bruggen. Ook de Nationale Kringloopdag heeft een feestelijk tintje. ,,In de winkel hebben wij als actie dat mensen een selfie kunnen maken in de winkel posten op Facebook en De Zaak van Ermelo taggen.” Die mensen maken daarmee dus kans op een waardebon.