Bestuur Molen reikt twaalf prijzen uit

ERMELO - Zaterdagochtend was het een drukte van belang in Molen De Koe. Vaders, moeders, opa’s, oma’s en broertjes en zusjes waren meegekomen met de prijswinnaars van de teken- en kleurwedstrijd ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van de molen.

Een deskundige jury bestaande uit Pim Engelsman (voorzitter StEK-), Annelies de Boer (oud-docent basisonderwijs) en Tante Jo (organisator van kinderactiviteiten) had uit de ruim 200 ingeleverde tekeningen en kleurplaten twaalf winnaars geselecteerd in de verschillende leeftijdscategorieën. In de categorie kleurplaten waren de winnaars Wies, Jaël, Kyara, Choë, Aron en Noa. Hun kleurplaten vielen op door een originele kleurkeuze, door heel precies binnen de lijntjes te kleuren of door extra toevoegingen als vlaggetjes of een regenboog. Bij de tekeningen viel op dat iedereen een eigen interpretatie gemaakt had. Er waren waarheidsgetrouwe tekeningen maar ook fantasievolle, sober en stijlvol of juist uitbundig, en zelfs een toekomstgerichte molen zat erbij. De winnaars in deze categorie waren Finn, Noa, Suze, Roan, Kyano en Daniël.

Bekijken

Alle twaalf prijswinnaars ontvingen uit handen van voorzitter Anneke Knoppert een feestelijk verpakte boekenbon. Uiteraard is iedereen welkom om de winnende kunstwerken (en natuurlijk ook alle andere prachtige tekeningen en kleurplaten) te komen bewonderen in de molenwinkel. De winkel is tijdens de wintermaanden geopend op vrijdagmiddag van 13.30-16.30 uur en op zaterdag van 10.30-16.30 uur. Tijdens de openingsuren is er ook altijd een gids aanwezig voor een rondleiding boven in de molen.