StudieHub in Ermelo van start

ERMELO – Drie jonge, enthousiaste bijlesdocenten openden na de zomervakantie StudieHub Ermelo, een huiswerkinstituut aan Kerkdennen 60. Wasim van Houtum, Rafaël en zijn broer Michaël Schut breidden daarmee hun activiteiten vanuit Putten uit.

De mannen hadden na hun studies het gevoel dat niet een grote carriére, maar het volgen van hun hart hen voldoening zou geven. De jonge ondernemers achter StudieHub staan dichtbij de leerlingen. Michaël Schut studeerde rechten en tijdens zijn studie gaf hij al bijles. ,,Wij snappen dat het voor jongeren niet leuk is om huiswerkbegeleiding te krijgen. Juist omdat we nog zo jong zijn, staan we dichterbij hen. Samen kijken we naar wat een leerling nodig heeft. Dat betekent dat wij niet alleen vakinhoudelijke ondersteuning bieden, maar ook de leerling helpen plannen. Des te sneller hebben ze weer tijd voor andere dingen.”

Hoge cijfers

Natuurlijk is het resultaat van huiswerkbegeleiding vooral te meten in hogere cijfers. Maar voor Wasim, Rafaël en Michaël is dat niet het belangrijkste. ,,Door leerlingen te leren de leerstof te structureren, ontdekken ze hoe ze verder kunnen. Leren is natuurlijk belangrijk, maar leren leren is dat des te meer!” Dat jongeren niet altijd enthousiast zijn als ze binnenkomen begrijpt het drietal als geen ander. ,,Ze zouden liever iets anders gaan doen, maar door hen verder te helpen zijn ze sneller klaar,” vertelt Wasim van Houtum, afgestudeerd econometrist. ,,Als ik af en toe terugdenk aan mijn tijd op het voortgezet onderwijs en de stress die dit destijds meebracht, kan ik me redelijk verplaatsen in de leerlingen. Met mijn ruime ervaring in het geven van bijlessen en begeleiding, aan jong en oud, wil ik nu écht iets kunnen betekenen voor deze leerlingen.”

Proefweek

Voordat leerlingen aan huiswerkbegeleiding bij StudieHub beginnen, krijgen ze een proefweek. Zo kan er rustig sfeer worden geproefd en kennis worden gemaakt. ,,Het is belangrijk dat we een klik hebben,” vertelt Michaël. ,,Zonder die klik werkt het niet.” Door middel van wekelijkse evaluatieverslagen houden de mannen ook de ouders op de hoogte van de vooruitgang die de leerling boekt. Naast huiswerkbegeleiding en bijles verzorgt het drietal ook examentrainingen. ,,Voor ons is het nog niet zo lang geleden dat we zelf examen deden. We begrijpen de spanning en de bijzondere tijd die de leerlingen doormaken,” aldus Wasim. Indien nodig wordt er ook vak specifiek bijles gegeven. ,,Het is mooi om te zien dat iemand met wat extra uitleg zich in korte tijd de leerstof eigen kan maken.” Ruim een jaar geleden startten de mannen hun huiswerkinstituut in Putten. Nu zijn er ook in Ermelo studieruimtes ingericht in het kantoorpand aan Kerkdennen 60 in Ermelo. Wie meer informatie wil over StudieHub kan contact opnemen via de website www.studiehubs.nl