Ondernemers zijn verrast door uitspraak gemeente

ERMELO – Het college van B&W heeft een streep gezet door de mogelijkheid om op de locatie Stationsstraat 22 en 24 een horecazaak te runnen. Op deze locatie openden Arjen en Anne Swart een half jaar geleden NewYork Pizza.

Na een uitspraak van de rechtbank heeft het college een nieuw besluit genomen. Volgens gemeentelijk beleid is wonen aan de Stationsstraat 22 en 24 wel denkbaar. Een horecafunctie wordt niet vergund. Begin mei openden Arjen en Anne Swart hun tweede NewYork Pizza vestiging. Na Nijkerk wilde het stel in Ermelo uitbreiden. Er was een omgevingsvergunning verleend voor de realisatie van vier appartementen op de verdieping en een horecagelegenheid daaronder. Er werd bezwaar gemaakt en na een beroepsprocedure heeft de rechtbank het college opgedragen een nieuwe beslissing op bezwaar te nemen. Nu blijkt dat de omgevingsvergunning voor het pand niet verleend kan worden.

Verkeersveiligheid

De bovenverdieping kan wel omgevormd worden naar wonen mits er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Dit geldt niet voor de horeca. Een horecagelegenheid op de begane grond is onwenselijk uit het oogpunt van verkeersveiligheid. Ook wordt er niet voldaan aan de parkeernormen. ,,Ik wil alles in een tijdlijn zetten en kijken waar het verkeerd is gegaan,” zegt wethouder Ronald van Veen. Hij wil dan ook niet vooruit lopen op de situatie en kan nog niks zeggen over de gevolgen van de uitspraak. Arjen Swart is verrast. Hij had nog geen bericht van de gemeente ontvangen. ,,Het was één van de scenario’s, maar we waren nog niet op de hoogte.” De zaak is nog onder de rechter. NewYork Pizza kan nog in beroep gaan tegen de vernietiging van de vergunning.