Lokaal ondernemerschap is Berntsen op 't lijf geschreven 

ERMELO – Het is een bijzondere tijd voor ondernemer Sander Berntsen en zijn team. PLUS Berntsen is afgelopen week 51ste geworden van de 300 PLUS-winkels, een interne winkelwedstrijd. Ondanks de grote verbouwing voor de deur van de Ermelose supermarkt waren de vakjury en de consumentenjury zeer positief. Zo positief dat de supermarkt als snelste stijger via wildcard door mag naar de derde ronde.

De eerste twee ronden gingen over volle schappen, een schone winkel en vriendelijk personeel. Tijdens de derde ronde gaat over lokaal ondernemerschap. ,,Dat is echt een supergaaf thema,” reageert Berntsen enthousiast. Het team is enorm gemotiveerd om zo hoog mogelijk te eindigen. En dat is niet zo vreemd want PLUS Berntsen werkt al geruime tijd aan het aanbod van lokale- en streekproducten. Dit gebeurt onder de titel ‘Dichtbij Berntsen’. Sander Berntsen: ,,We starten daarom aanstaande maandag met de Dichtbij Berntsen Weken. Iedere week geven we 25% korting op een leverancier uit deze selectie.”

Verbouwing

Er wordt momenteel enorm verbouwd rond de PLUS supermarkt in het centrum. Toch zorgt de aannemer er samen met Berntsen telkens voor dat de klanten zowel op de fiets als met de auto er kunnen komen. Momenteel kunnen fietsers er zelfs overdekt hun fiets parkeren. ,,Het is belangrijk dat we goed bereikbaar blijven en we willen de mensen ook goed informeren,” aldus Berntsen. Voor hem gaat lokaal ondernemerschap overigens verder dan het aanbieden van lokale producten. Zo bedenkt de ondernemer lokale spaaracties met bijvoorbeeld de ErmeLokaal-cheque, het lokale Monopolyspel, tegelijkertijd is hij ook sponsor van de pepernoten tijdens de Sinterklaas intocht en Het Pakjeshuis. Berntsen: ,,We hopen dat ook onze klanten ons helpen om door deze verkiezingsronde te komen en zo bij de beste tien te eindigen. Als dat lukt dan zal de laatste ronde plaatsvinden in onze nieuwe winkel.”

Fien teun