‘Iedereen heeft inbreng en mag meedenken’

ERMELO – Enorm veel reacties ontvingen Eveline en Isabel van den Broek toen hun snackbar 't Speuldje de beste snackbar van Nederland werd. Zelfs hun warme bakker had vanmorgen een lekkere taart voor hen klaar staan. En vandaag kan iedereen een gratis softijsje komen halen.

We kregen veel reacties van onze vaste klanten,’’ vertelt Eveline van den Broek. ,,Maar ook van vakantiegangers die ons feliciteerden. Ze zijn natuurlijk al naar huis, maar ze houden ons wel in de gaten. Dat blijkt dus wel.’’ Het winnen van de beste snackbar van Ermelo, Gelderland en zelfs van Nederland is een opsteker van jewelste. Vorig jaar wonnen ze voor de eerste keer, maar was het feestgevoel veel minder. Isabel van den Broek: ,,We konden er toen niet zoveel aandacht aan geven want we werden beperkt door de coronamaatregelen. We hebben nu een lekker seizoen gehad, veel mensen wisten ons te vinden.’’ Vaste klanten, toeristen en vakantiegangers stemden op ’t Speuldje waarmee zij de meeste stemmen hadden van alle deelnemers. En ook de waardering ging omhoog ten opzichte van vorig jaar. ,,Ik denk dat de mensen ons vooral ook waarderen om wat we allemaal organiseren naast de snackbar,’’ meent moeder van den Broek. ,,En daarbij krijgt ons personeel heel veel positieve credits van de klanten.’’

Waardering

De beide ondernemers wilden dit jaar eerst niet aan de verkiezing meedoen, maar daar dachten hun medewerkers anders over. ‘Als je vorig jaar wint, moet je nu ook weer meedoen!’ ,,En dat hebben we dus gedaan,’’ vertelt Isabel van den Broek. ,,Op facebook hebben we diverse posts geplaatst om de aandacht op de verkiezing te vestigen. Het leuke is, dat het een verkiezing is waarbij door klanten waardering wordt gegeven. En dat voelt natuurlijk extra goed.’’ Moeder en dochter van den Broek zijn beiden vol lof over hun personeel. Altijd hard werken, heel vriendelijk en vooral plezier uitstralen. ,,Daar hebben we veel aan te danken, hoor. We laten ze ook altijd overal in meedenken en inbreng geven en dan wordt het ook iets van henzelf,’’ aldus Isabel van den Broek. In januari is de grote prijsuitreiking en daar gaan de beide ondernemers natuurlijk met hun hele team naartoe.

Softijs

Vandaag mag iedereen langskomen om een softijsje te halen. Gratis en voor niets, als dank voor de gewonnen verkiezing. ,,We hebben trouwens het hele jaar door softijs, dus ook in de winter,’’ legt Eveline van den Broek uit. ,,Dat is natuurlijk wel bijzonder, want de meeste collega’s zetten de ijsmachine ’s winters uit.’’ Snackbar ’t Speuldje is in de zomermaanden zes dagen in de week geopend, maar in de winter is het wat beperkter, dan is het van woensdag t/m zaterdag open.