Geurt Jansen houdt traditie in ere

ERMELO - Schildersbedrijf Geurt Jansen BV doneert traditiegetrouw pakketten aan de Voedselbank. Vanuit het Ermelose familiebedrijf is er al generaties lang aandacht voor maatschappelijke bijdrage en diverse ondersteuning. Voor deze decembermaand kwam ondernemer Dirk Teunissen wederom in actie voor de Voedselbank.

Nadat Iris Versteeg zich namens Geurt Jansen BV gemeld had om weer ‘feestmaalpakketten’ te willen maken leverde vrijwilligster Jannie Stienstra dan ook weer vlot de lijst aan met aantallen en hoeveelheden zodat de pakketten op maat gemaakt konden worden.

Samenwerking

Met alle benodigde boodschappen zijn vervolgens de pakketten ingepakt en ’s morgens vroeg afgeleverd bij het ophaalpunt aan de Prinsesselaan waar vrijwilliger Gijs van Norden compleet met steekwagen al klaar stond om te helpen met uitladen. Goed om te zien dat door samenwerking mooie doelen gehaald kunnen worden. Zo'n 200 volwassenen en 230 kinderen in Harderwijk, Ermelo en Putten maken gebruik van de Voedselbank. De organisatie heeft iedere week gemiddeld 150 x 30 producten nodig, zoals brood, rijst, suiker, broodbeleg, alle soorten groenten en aardappels, melkproducten, enz. Bedrijven en supermarkten doneren hun overschotten, scholen, kerken en organisaties verzamelen producten en zo bieden we met elkaar hulp aan gezinnen die in financiële nood verkeren. Rond de feestdagen wordt er door verschillende organisaties nog iets extra’s gedaan. Zo ook door Schildersbedrijf Geurt Jansen BV. Daar is de organisatie enorm mee geholpen.