'Zonder vrijwilligers geen Zaak van Ermelo'

ERMELO – Vanmiddag ontvingen ondernemers Frieda Feenstra en Ron van Bruggen van De Zaak Van Ermelo het keurmerk 100% Kringloop uit handen van Rachel Heijne directeur van de BKN ( Branchevereniging Kringloop Nederland). Een bijzonder, feestelijk moment waarbij ook de vrijwilligers in het zonnetje gezet werden. ,,Logisch, want zonder hen was er geen Zaak van Ermelo!” reageert Frieda Feenstra lachend.

Een primeur is de onthulling van het nieuwe keurmerk logo, dat inmiddels op de gevel prijkt. Maar volgens Rachel Heijne gaat het vooral om hetgeen er binnen gebeurt. Het bedrijf is een sociale onderneming waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen en waar spullen een tweede of derde leven krijgen. ,,Natuurlijk is het een bedrijf,” vertelt Heijne, ,,maar de manier hoe een en ander hier samenkomt is bijzonder.” De Ermelose ondernemers zijn trots op het behaalde resultaat. Het is dan ook een feestje waarbij taart niet ontbreken mag.

Onderscheiden

Het Keurmerk Kringloop Nederland is in het leven geroepen om professionele kringlooporganisaties de mogelijkheid te bieden zichzelf te onderscheiden. Het keurmerk betekent onder meer dat wordt nagegaan dat kringloopbedrijven hun sociale en milieu doelstellingen vastleggen en operationaliseren, hierover transparant zijn, oog hebben voor hun omgeving, dat arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op collectieve afspraken en dat de interne bedrijfsprocessen op een heldere wijze zijn vastgelegd.